~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

LIVE Ζωντανή σύνδεση με την πλατεία Συντάγματος


...να πούμε ότι το ίδιο συμβαίνει ίσως σε μικρότερη κλίμακα και σ' άλλες πλατείες της χώρας... 

όπως σήμερα γέμισε η πλατεία της Νέας Μάκρης, στην Ραφήνα το ίδιο αλλά και σε άλλες πλατείες καθημερινά βγαίνουν νέοι άνθρωποι να διαμαρτυρηθούν για το κατάντημα της χώρας από την μνημονιακή κυβέρνηση... και την ταπείνωσή μας από τους ξένους τοκογλύφους και αιμοπότες.... ούστ από εδώ κοπρίτες...

ΑΝΤΙ...δρούμε!!! Νέα Μάκρη


Οι αγανακτισμένοι πολίτες, είναι ένα κίνημα απλών ανθρώπων που έχουν πληγεί από όλα αυτά που γίνονται για αυτούς χωρίς αυτούς, όπως είναι γνωστό μας.

Η Ανατολική Αττική, καλώς ή κακώς για ορισμένους, διαθέτει τη δική της κοινωνικής δικτύωσης ιστοσελίδα (ΔιΑνΑ – www.an-attiki.gr/diana/ ).
Τα μέλη της, ανταποκρινόμενοι θετικά στο γενικό κλίμα, δημιούργησαν την ανοικτή ομάδα ΑΝΤΙ...δρω!!! μέσα από αυτή με την συμμετοχή όλων δημιουργούνται οι εκδηλώσεις, στις περιοχές μας ανάβοντας σπίθες σε κάθε πλατεία.

Η ιδέα και οργάνωση, δεν έγινε στο κοινωνικό δίκτυο face book, αλλά από μέλη της κοινότητος Αν. Αττικής ( www.an-attiki.gr/diana/ ) όπου δημιουργήθηκε η ομάδα «ΑΝΤΙ...δρω!!!» και βέβαια ενισχυτικά σε αυτή την δράση, έγιναν οι κοινοποιήσεις και στο face book, που έχουμε και αυτή την επικοινωνία.

Η επόμενη ημέρα σε κάθε σπίθα – εκδήλωση και η διατήρηση της, έχουμε προτείνει να γίνετε από τους απλούς αγανακτισμένους κατοίκους και θα είμαστε αρωγοί τους, σε αυτό.
Ο φόβος να καπηλευθεί κάθε τέτοια κινητοποίηση, από άτομα που θέλουν να την εκμεταλλευτούν έστω και σε βάθος χρόνου, είναι ορατή απλά δεν πρέπει να γίνετε επιτρεπτή από τους ίδιους τους κατοίκους.

Η πρόταση που έχουμε και την αναφέρουμε και σε κάθε εκδήλωση, είναι ότι ειδικά η νεολαία που δέχεται και το μεγαλύτερο βάρος, όλων αυτών και αυτή καλείτε να ζήσει υπό αυτές τις συνθήκες πιο πολύ από τα άτομα μίας κάποιας ηλικίας, να δώσει δυναμικό και ξεκάθαρο καθημερινό ΠΑΡΩΝ σε αυτές.

Τέλος καλούμε και ειδικά τους νέους μας, μέσα από την κοινωνικής δικτύωσης ιστοσελίδα μας ( ΔιΑνΑ – www.an-attiki.gr/diana/ ), να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες, τρόπους συνέχισης της δράσης αυτής, αλλά και με την συμμετοχή τους να μας δώσουν το δικαίωμα για ακόμα περισσότερες τοπικές δράσεις και εκδηλώσεις.

Κρατώντας πάντα ήπιους και χαμηλούς τόνους, συνεχίζουμε την πορεία μας.

Με εκτίμηση
Δίκτυο Ανατολικής Αττικής.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ δεν θα βγούμε να φωνάξουμε, ότι είμαστε εμείς, θα χαρούμε να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις.

(ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΦΥΡΙΧΤΡΕΣ – ΠΛΑΚΑΤ – ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟ )

http://www.facebook.com/event.php?eid=215218155167150

ΑΝΤΙ...δρούμε!!! Νέα Μάκρη

Με παλμό και συνθήματα οι συγκεντρωμένοι επιδοκίμασαν τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος κάλεσε σε ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.Βούλιαξαν χθές Προπύλαια - Σύνταγμα και μύρισαν Ελλάδα


Με μεγάλη συμμετοχή και χωρίς κομματικές σημαίες πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στα Προπύλαια η συγκέντρωση "αφύπνισης της κοινωνίας", που οργάνωσε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών με κεντρικό ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη.
Με παλμό και συνθήματα οι συγκεντρωμένοι επιδοκίμασαν τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος κάλεσε σε ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.
"Να αντικαταστήσουμε το ''Ανήκωμεν εις την Δύσην'' με το ''Ανήκομεν εις τον εαυτόν μας, στην Ελλάδα''. Ο λαός να συντρίψει την ξένη εξάρτηση και το σύστημα εξουσίας", είπε ο Μίκης Θεοδωράκης, καταχειροκροτούμενος. Χαρακτήρισε, επίσης, επιζήμια τη συναίνεση για το Μνημόνιο και τόνισε ότι η εξάρτηση από τους ξένους θα γίνεται χειρότερη όσο ο λαός δεν αντιδρά. Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο μουσικοσυνθέτης άρχισε να τραγουδά τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη "Ενα το χελιδόνι", παρασύροντας τον κόσμο να τραγουδήσει μαζί του. Ευχήθηκε, μάλιστα, η χθεσινή συγκέντρωση στα Προπύλαια να είναι το χελιδόνι της άνοιξης.
Νωρίτερα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, μίλησε για το χρέος των διανοουμένων απέναντι στην κοινωνία, λέγοντας πως πρέπει να συμπάσχουν με αυτήν και να ανοίγουν δρόμους ακόμα και αν δεν υπάρχουν.
"Στην πάλη για την έξοδο από την κρίση το Πανεπιστήμιο είναι ελπίδα, οδηγός", είπε χαρακτηριστικά.
Στη συγκέντρωση μίλησαν, επίσης, οι συνταγματολόγοι Γιώργος Κασιμάτης, Κώστας Χρυσόγονος, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεσμών Νότης Μαριάς και ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας Κώστας Μπέης.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι διοργανωτές κάλεσαν τους συγκεντρωμένους να ενωθούν με τους αγανακτισμένους πολίτες στο Σύνταγμα. 
Ετσι, χιλιάδες άνθρωποι ανηφόρισαν την Πανεπιστημίου και λίγο μετά τις 9 το βράδυ έγιναν ένα με τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα.
Παρασκευή Βονάτσου
πηγή: http://pressingnewsgr.blogspot.com/2011/06/blog-post.html