~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Επιστροφή στην καθημερινότητα...και επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης



Πολιτικές πρωτοβουλίες Γιώργου
για την οικονομία, την υγεία και την παιδεία


Επιτυχή πρεμιέρα της προεκλογικής του εκστρατείας για τις ευρωεκλογές έκανε χθες στην Ανατολική Αττική ο Γιώργος Παπανδρέου, την ώρα που πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η κυβέρνηση έχει εναποθέσει τις τελευταίες της ελπίδες για ανάκαμψη στην ένταξη του ΠΑΣΟΚ στο κάδρο με τα σκάνδαλα.
Oαρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε διαδοχικά ένα δημαρχείο (του Γέρακα), ένα αστυνομικό τμήμα (της Παλλήνης) και ένα Κέντρο Υγείας (της Νέας Μάκρης), έτυχε καλής υποδοχής από κατοίκους και εργαζομένους και του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει μία παρέμβαση... τρία σε ένα- για τη γενική πολιτική κατάσταση, την αστυνόμευση και την υγεία. Παράλληλα απέφυγε κάθε αναφορά στα σκάνδαλα και ειδικά στις υποθέσεις που απασχολούν αυτή την περίοδο την επικαιρότητα (υπόθεση Παυλίδη, Βατοπέδι, ομόλογα, Ζίμενς κ.λπ.). Η στάση του κ. Παπανδρέου δεν είναι τυχαία. Έχει να κάνει με τον σκεπτικισμό που έχει αρχίσει πλέον να αναπτύσσεται στο εσωτερικό του κόμματος, για το αν η πολιτική που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τα σκάνδαλα αποφέρει τελικά κομματικά οφέλη. Χωρίς να αναμένεται ουσιαστική στροφή στο θέμα, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το κόμμα χρεώνεται τη «σκανδαλολογία», πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ θα εντείνει τις πολιτικές του πρωτοβουλίες για την καθημερινότητα, την οικονομία, την υγεία, την παιδεία, καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές πολιτικές. Κοντά στους ακρίτες
Πάντως ήταν τόσο θετικά τα μηνύματα από τη μίνι περιοδεία στη δύσκολη για το ΠΑΣΟΚ αυτή περιοχή, ώστε άμεσα αποφασίστηκε η επίσκεψη του Σαββάτου στο Αγαθονήσι να διευρυνθεί με επίσκεψη στη Σάμο και τους Φούρνους της Ικαρίας. Που σημαίνει ότι, εκτός από τα εσωτερικά, ο κ. Παπανδρέου θα κάνει ευρύτατες αναφορές στα εθνικά θέματα και ειδικά στο πολλαπλώς δοκιμαζόμενο Αγαθονήσι, το οποίο από αέρος υφίσταται τις συνεχείς παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη και από θαλάσσης την είσοδο εκατοντάδων λαθρομεταναστών.

Πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι αυτού του είδους η προεκλογική εκστρατεία θα συνεχιστεί σε όλο το διάστημα ώς τις ευρωεκλογές, ως απάντηση στις αλλεπάλληλες προσωπικές επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει κορυφαία κυβερνητικά στελέχη κατά του Γιώργου Παπανδρέου ότι δυσφημεί διεθνώς τη χώρα. «Εμείς στις επιθέσεις αυτές θα απαντήσουμε με τη θετικότητα των προτάσεών μας», απαντάει το ΠΑΣΟΚ και υποδεικνύει τη χθεσινή περιοδεία του κ. Παπανδρέου στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «η μεγάλη αλλαγή που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ έγκειται στο ότι θα δει το δημόσιο συμφέρον και όχι τα ειδικά συμφέροντα».


ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ
«Τα λεφτά δεν πήγαν στην υγεία, την παιδεία και τις υποδομές, αλλά σε ημετέρους, σε σπατάλη και σε κακοδιαχείριση.
Αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώνει»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος
*από την εφημ. ΤΑ ΝΕΑ