~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Ξένες πρεσβείες [και η Αμερικανική φυσικά] έδωσαν εντολή με email στους δικούς τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή από τη Ραφήνα ως το Μαραθώνα στο χρονικό διάστημα 14:00 με 15:00, ενώ στο διάστημα 15:00 με 16:00 εκκενώθηκαν οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων, το Λύρειο ίδρυμα,οι εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων



Tasos Anastasopoulos
Θεσσαλονίκη
Jason Bageris
Ένας πυροσβέστης το Σάββατο το βράδυ στο Δημαρχείο της Ραφήνας που έσωσε καιόμενη Ιρλανδή τουρίστρια που κατάφερε να επιζήσει σε αντίθεση με το σύζυγό της που κάηκε[είχαν έλθει για μήνα του μέλιτος], μου είπε ότι ήλθαν και τον βρήκαν Ιρλανδοί δημοσιογράφοι μετά από εντολή της πρεσβείας τους για να τον ευχαριστήσουν. Οι άνθρωποι είχαν λάβει email από την πρεσβεία τους να φύγουν από το Μάτι γύρω στις 15:30, αλλά δεν το είδαν διότι ήταν για φαγητό.Η γυναίκα είναι στον Ευαγγελισμό και ακόμη δεν ξέρει ότι ο άνδρας της είναι νεκρός.
Παράλληλα μαθαίνουμε ότι ξένες πρεσβείες [και η Αμερικανική φυσικά] έδωσαν εντολή με email στους δικούς τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή από τη Ραφήνα ως το Μαραθώνα στο χρονικό διάστημα 14:00 με 15:00, ενώ στο διάστημα 15:00 με 16:00 εκκενώθηκαν οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων, το Λύρειο ίδρυμα,οι εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων.

Η Πυροσβεστική έδωσε εντολή εκκένωσης και του Ματιού, αλλά η Δούρου και ο Τσίπρας έκριναν ότι θα προκληθεί πανικός και δεν υπήρχε λόγος να εκκενωθεί το Μάτι. Εκτίμησαν ότι η φωτιά με 11 μποφόρ και δυτικό άνεμο δεν θα διασχίσει την Λεωφόρο Μαραθώνος [που είναι αντιπυρική ζώνη γεμάτη πεύκα και στις δύο γωνίες του δρόμου!!!] και γι αυτό ουσιαστικά πειθάρχησε η Πυροσβεστική στην εντολή της μη εκκένωσης της Πολιτείας. 
Ο Δήμος Μαραθώνα ήταν αλλού,ενώ ο Δήμαρχος Ραφήνας -Πικερμίου κύριος Μπουρνούς φαίνεται να εισηγήθηκε την εντολή εκκένωσης, αλλά τον ''συγκράτησε'' η Περιφέρεια Αττικής. Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν η Ελληνική ξεπουλημένη Πολιτεία ουσιαστικά συνέβαλε στην απονέκρωση και τον αποσυντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που θα μπορούσαν να συντονίσουν ένα σχέδιο εκκένωσης.
Είναι λυπηρό και αυτή η κυβέρνηση να έχει ξεπουλήσει τη χώρα και να μην διδάσκεται από άλλα κράτη και τις πρεσβείες τους. Είναι θέμα κοινής λογικής και όχι μόνο συμφερόντων που δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν αυτό που έκαναν οι καλόγριες στο Λύρειο Ίδρυμα, οι εγκαταστάσεις του στρατού και οι κατασκηνώσεις το Δήμου Αθηναίων.Το γεγονός ότι δεν υποβάλουν παραίτηση μου δείχνει ότι εκτός από αδίστακτοι έχουν και γερές πλάτες.
Αν είχαν πεθάνει Αμερικάνοι Πολίτες είμαι βέβαιος ότι ο Τσίπρας θα είχε πέσει Τρίτη πρωί και θα υπήρχε ήδη υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα πήγαινε τη χώρα σε εκλογές!

Δύο ώρες κατέθετε στην εισαγγελέα ο Ψινάκης- Έφυγε από την πίσω πόρτα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
                         EUROKINISSI                     

Επί δύο ώρες κατέθετε στο γραφείο της εισαγγελέως Βαρβάρας Γνεσούλη, η οποία διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα για τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης. Ο κ. Ψινάκης αρνήθηκε κατά την αποχώρηση του να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους, ενώ προτίμησε να φύγει όχι από την κεντρική έξοδο των δικαστηρίων, αλλά από άλλη έξοδο, για να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτογράφους που βρίσκονταν εκεί. 
Την ίδια ώρα, 23 δημοτικοί σύμβουλοι στο δήμο Μαραθώνα ζητούν την παραίτηση του δημάρχου.
Σε ψήφισμα τους, που θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή 3 Αυγούστου, αναφέρουν πως ο δήμος έμεινε «ανοχύρωτος και έρμαιο στα χέρια ενός δημάρχου που πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης. 
 Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψινάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνος ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί». 

 Πηγή: www.lifo.gr