~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Με παλμό και συνθήματα οι συγκεντρωμένοι επιδοκίμασαν τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος κάλεσε σε ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.



Βούλιαξαν χθές Προπύλαια - Σύνταγμα και μύρισαν Ελλάδα


Με μεγάλη συμμετοχή και χωρίς κομματικές σημαίες πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στα Προπύλαια η συγκέντρωση "αφύπνισης της κοινωνίας", που οργάνωσε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών με κεντρικό ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη.
Με παλμό και συνθήματα οι συγκεντρωμένοι επιδοκίμασαν τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος κάλεσε σε ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.
"Να αντικαταστήσουμε το ''Ανήκωμεν εις την Δύσην'' με το ''Ανήκομεν εις τον εαυτόν μας, στην Ελλάδα''. Ο λαός να συντρίψει την ξένη εξάρτηση και το σύστημα εξουσίας", είπε ο Μίκης Θεοδωράκης, καταχειροκροτούμενος. Χαρακτήρισε, επίσης, επιζήμια τη συναίνεση για το Μνημόνιο και τόνισε ότι η εξάρτηση από τους ξένους θα γίνεται χειρότερη όσο ο λαός δεν αντιδρά. Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο μουσικοσυνθέτης άρχισε να τραγουδά τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη "Ενα το χελιδόνι", παρασύροντας τον κόσμο να τραγουδήσει μαζί του. Ευχήθηκε, μάλιστα, η χθεσινή συγκέντρωση στα Προπύλαια να είναι το χελιδόνι της άνοιξης.
Νωρίτερα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, μίλησε για το χρέος των διανοουμένων απέναντι στην κοινωνία, λέγοντας πως πρέπει να συμπάσχουν με αυτήν και να ανοίγουν δρόμους ακόμα και αν δεν υπάρχουν.
"Στην πάλη για την έξοδο από την κρίση το Πανεπιστήμιο είναι ελπίδα, οδηγός", είπε χαρακτηριστικά.
Στη συγκέντρωση μίλησαν, επίσης, οι συνταγματολόγοι Γιώργος Κασιμάτης, Κώστας Χρυσόγονος, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεσμών Νότης Μαριάς και ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας Κώστας Μπέης.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι διοργανωτές κάλεσαν τους συγκεντρωμένους να ενωθούν με τους αγανακτισμένους πολίτες στο Σύνταγμα. 
Ετσι, χιλιάδες άνθρωποι ανηφόρισαν την Πανεπιστημίου και λίγο μετά τις 9 το βράδυ έγιναν ένα με τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα.
Παρασκευή Βονάτσου
πηγή: http://pressingnewsgr.blogspot.com/2011/06/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: