~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Κρητικός προς το Υπουργείο Οικονομικών: "...είστε αχρείοι και απατεώνες και κλέφτες"

Επιστολή φορολογούμενου στη ΔΟΥ.

Με μία επιστολή - βομβα, ο κ. Αρετούλης από την Ιεράπετρα στέλνει το δικό του μήνυμα μόλις παρέλαβε το εκκαθαριστικό της Εφορίας - Σημειώνει μεταξύ άλλων: " Για να ξέ­ρουν ότι δεν θα γίνουμε αυτόχειρες"
Στην επιστολή - υπόμνημα που απέστειλε ο φορολογούμενος από την Ιεράπετρα κ. Ν. Αρετούλης και στην εφημερίδα "Το Ποντίκι", αναφέρει: 



"Προς το υπουργείο Οικονομικών, ΔΟΥ Ιεράπετρας
Του φορολογούμενου πολίτη Αρετούλη Γ. Νικολάου, 
κατοίκου του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας.

Εις το εκκαθαριστικό σημείωμα που μου αποστείλατε «προσάπτε­ται» τεκμαρτό εισόδημα 8.863 ευρώ, ποσό το οποίο εγώ ποτέ δεν είδα κι ούτε θέλησα να αποκτήσω.
1. Για την οικία μου, αντικειμενικής αξίας 13.653,68 ευρώ (ΕΤΑΚ 10.8.2010), ευρισκόμενη στον οικισμό Πανακιανά του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας, χωρίς καν ηλεκτροδότηση, θεωρείται τεκ­μαρτό εισόδημα 4.080 ευρώ, περίπου το 1/3 της αξίας της, τη στιγ­μή που πολύ καλύτερα σπίτια τα βρίσκει κανείς στην περιοχή μας με μόλις 150 ευρώ τον μήνα ενοίκιο (1.800/έτος). 
2. Θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα διαβίωσης 3.000 ευρώ. Δυστυχώς για σας, λόγω της αντικαταναλωτικής και οικολογικής ιδεολογίας και τρόπου ζωής που έχω επιλέξει από το 1995, εγώ και η σύντροφός μου (2 άτομα) επιζήσαμε με μόλις 2.126,5 ευρώ για ένα ολό­κληρο έτος, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων της βενζίνης του αυτοκινήτου μου, που χρησιμοποιώ κυρίως για τις αγροτικές εργασίες μου. Δηλαδή ζητάτε για φόρο το 1/4 του ετήσιου εισοδήματος επιβίωσής μου!!!
3. Όσο για το αυτοκίνητό μου, μοντέλο ’91 και κυβισμού 750 κ.εκ., με έξοδα ασφάλισης – τελών κυκλοφορίας 300 ευρώ και συντήρηση από εμένα τον ίδιο (ως πρώην μηχανικός), θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα 2.000 ευρώ.
Κατόπιν όλων αυτών που ανάλυσα παραπάνω και επικαλούμενος το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, δηλώνω τα εξής: 
α) Μεταξύ της επιλογής να μην τρώω για τρεις (3) μήνες και να πληρώσω τον φόρο που ζητάτε, θα προτιμήσω να μην πληρώσω ούτε ένα ευρώ.
β) Μεταξύ της επιλογής να γίνω αυτόχειρας ή φονιάς, θα προτιμή­σω να γίνω φονέας σας.
γ) Αν δεν έχετε κάνει κάποιο λάθος με αυτό το εκκαθαριστικό που μου αποστείλατε, τότε είστε αχρείοι και απατεώνες και κλέφτες.

Ο Αντωνάκης ο "μνημόσυνος"



Ο Αντωνάκης ...Ο Αντωνάκης ο "μνημόσυνος" ...Ο Αντωνάκης ο Καίλας ..
.Άλλη μεγάλη μορφή της ελληνικής Μεταπολίτευσης ...της ίδιας συνομοταξίας με τον Κωστάκη, εφόσον κι αυτόν —από τότε που υπάρχει— τον ταΐζουμε ...Από 26 ετών βουλευτής "θηλάζει" από τον "μαστό", τον οποίο εμείς θεωρούμε δημόσιο και ο ίδιος οικογενειακή "περιουσία" ...Από τους πρώτους υπουργούς, που βοήθησε τη γνωστή Siemens να μπει στον δημόσιο βίο και να αλώσει τον κρατικό μηχανισμό. Στα ελάχιστα χρόνια που δεν τον ταΐζαμε —σύμφωνα με δική του δήλωση— έκανε το μόνο πράγμα που μπορούσε να κάνει ..."Ταβανοθεραπεία" ...Αυτή ήταν η μοναδική δραστηριοποίησή του στον ιδιωτικό τομέα ...Ως ιδιώτης διακρίθηκε στην παρατήρηση του ιδιωτικού του "ταβανιού" 

Όμως, ο Αντωνάκης εκτός από πετυχημένος "επαγγελματίας" είναι και γνωστός "πατριώτης". Πήγε στο ναυτικό, αλλά, σύμφωνα με τα ναυτικά "κιτάπια", δεν πρόλαβε ούτε τα πόδια του να βρέξει στο Αιγαίο ...Μεγάλη περίπτωση ο κηφήνας ... Αν θέλει κάποιος να γνωρίζει τι είναι το σωστό και τι είναι το λάθος στην πολιτική σκακιέρα, αρκεί να τον παρακολουθεί. Όταν πήγε και υπέγραψε το Μνημόνιο, ήμασταν σίγουροι πως ήταν μέγα λάθος για το κόμμα της ΝΔ, γιατί ήταν επιλογή του Σαμαρά. Όταν αποφάσισε να κάνει Debate με τον Τσίπρα, καταλάβαμε ότι δεν τον συμφέρει τον ίδιο, γιατί ήταν επιλογή του ...Απλά πράγματα. Ό,τι κάνει είναι λάθος ... 

Μιλάμε για περίπτωση ...Μιλάμε για γονίδια κακομοίρη. Όταν απευθύνεται στον λαό, το κάνει "εμπιστευτικά" και όταν μιλάει εμπιστευτικά, το κάνει με "στόμφο", λες και βγάζει λόγο ... 
Ο εφιάλτης του κάθε επαγγελματία image maker. 
Ξεχνάει ότι αυτός ο ίδιος και το σινάφι του ήταν η μεγαλύτερη εθνική καταστροφή για τη χώρα ...Ο οποίος έγινε ντράμερ ...τον Αντωνάκη τον "λειψό". 

Στις τελευταίες εκλογές ο Σαμαράς κατέβηκε με έναν ΣΤΟΧΟ και μία ΥΠΟΣΧΕΣΗ. Στόχος ήταν η αυτοδυναμία και η υπόσχεση ήταν πως δεν θα έκανε σε καμία περίπτωση κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Οι εκλογές έγιναν και ο "ντράμερ" της Βοστόνης απέτυχε πλήρως σε όλα τα επίπεδα. 
Τι είναι αυτή η Τρόικα; Μαζί με τον Γιωργάκη Παπανδρέου είναι ως πρόσωπα ό,τι χειρότερο έχει αναδείξει ο νεποτισμός, η αναξιοκρατία και η αμορφωσιά. Σε όποιον τομέα και να αναλύσει κάποιος την κατάσταση, θα δει ότι μιλάει για "πρωταθλητές". Σαμαράς, Ντόρα και Καραμανλής . Είναι άνθρωποι, που, από τότε που υπάρχουν, ζουν εις βάρος του λαού. Βλέπετε δεν υπάρχει μόνον η Τρόικα των δανειστών ...
Υπάρχει και η Τρόικα της ΝΔ.