~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Κυλικείο κοιμητηρίου έκανε και... εκταφές

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ    


της ΤΑΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥΕφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Τη διαχείριση του κυλικείου του κοιμητηρίου σε ιδιώτη είχε «παραδώσει» για πολλά χρόνια ο Δήμος Μαραθώνα, χωρίς να εισπράττει τα συμφωνηθέντα. Μάλιστα, ο εκμισθωτής του κυλικείου τελικά διαχειριζόταν και τις ταφές-εκταφές του νεκροταφείου –κάτι που απαγορεύεται από τη νομοθεσία– αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη χωρίς ο δήμος να εισπράττει ούτε ένα ευρώ. Τα συμπεράσματα προκύπτουν από το πόρισμα ελέγχου που συνέταξαν οι Γενικοί Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης μετά καταγγελία του δημάρχου Ηλ.Ψινάκη.
Ο Γενικός Επιθεωρητής κ. Λ. Ρακιντζής προτείνει να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος όσον αφορά την πιθανή εμπλοκή αιρετών και υπαλλήλων του δήμου, ενώ διαβίβασε τα στοιχεία στον εισαγγελέα για να εξεταστούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Παράλληλα, η υπηρεσία «συμβουλεύει» τη σημερινή ηγεσία του δήμου να προχωρήσει τουλάχιστον στη βεβαίωση των προστίμων που έχουν επιβληθεί στον διαχειριστή του κυλικείου, ώστε να εισπράξει έστω και ένα μικρό αντίτιμο των οφειλομένων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται, καθώς ο κ. Ψινάκης έχει προχωρήσει σε σειρά καταγγελιών για οικονομική κακοδιαχείριση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαχείριση του κυλικείου του κοιμητηρίου Μαραθώνα είχε δημοτική επιχείρηση που είχε συστήσει ο δήμος, η οποία με τη σειρά της παραχώρησε την εκμετάλλευση σε ιδιώτη με τον όρο να αποδίδονται στον δήμο το 20% των εσόδων. Οπως όμως φαίνεται, ο δήμος δεν εισέπραξε ποτέ τα χρήματα. Αν και ο συγκεκριμένος ιδιώτης κάθε άλλο παρά φερέγγυος είχε αποδειχτεί και χρωστούσε χρήματα στον δήμο, το 2009 ξαναπήρε τη διαχείριση του κυλικείου, μέσω διαγωνισμού με μίσθωμα 2.500 ευρώ έως και το 2014. Περίπου το 2011 ο ιδιώτης φέρεται να κατέθεσε αίτηση για μείωση του μισθώματος κατά 50% λόγω κρίσης, αλλά ο δήμος φάνηκε γενναιόδωρος χρεώνοντας μόνο 700 ευρώ. Επιπλέον, τα έγγραφα που κατατέθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έλεγχο του διαγωνισμού ήταν πλαστά. Από το 2009-2014, ο δήμος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, δεν διέθετε εργάτη εκταφής, οπότε τη συγκεκριμένη εργασία αναλάμβανε και πάλι η «διεύθυνση» του κυλικείου. Οπως σημειώνεται στο πόρισμα, «ο Δήμος Μαραθώνα επί χρόνια είχε μεγάλη απώλεια εσόδων από δικαιώματα ταφών του κοιμητηρίου που παραχωρήθηκαν παράνομα σε ιδιώτες». Παράλληλα, ο δήμος έχει «ξεχάσει» να βεβαιώσει επί σειρά ετών τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στον ιδιώτη-διαχειριστή του κυλικείου, οπότε δεν δύναται να τα εισπράξει.
Έντυπη