~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Αποκλειστικό δικαίωμα της Ελληνικής Κυβέρνησης η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, απάντηση της Κομισίον στον Ν. Χουντή




Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
•    Θύρες ανοικτές επιχειρεί να ανοίξει το Υπουργείο Οικονομικών
•    Μονομερές δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης η αλλαγή του ΦΠΑ στην εστίαση και σε καμία περίπτωση αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαντάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή Ν. Χουντή
Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, που με βάση διαρροές από το Υπουργείο Οικονομικών, εμφανίζουν ως μεγάλο στόχο της νέας κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την τρόικα για  την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13%, δίνουμε στη δημοσιότητα παλαιότερη απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα φορολογίας κ. Šemeta στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή.
Ο κ. Šemeta στην απάντηση του τονίζει ότι είναι αποκλειστικό δικαίωμα κάθε κράτους-μέλους (εν προκειμένω της Ελλάδας) να ορίσει ποιο θα είναι το ύψος του ΦΠΑ για το χώρο εστίασης, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει καμία αρμοδιότητα στον καθορισμό του. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος διευκρινίζει δηλαδή ότι ο ορισμός του ύψους του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης είναι αποκλειστικό δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης και δεν προϋποθέτει προηγούμενη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σημειώνεται ότι στην προγραμματική συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται ότι η μείωση του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης αποτελεί αίτημα που θα «διεκδικηθεί» από την Τρόικα.
Συγκεκριμένα ο κ. Šemeta απαντάει επί λέξει στον κ. Ν. Χουντή:
«Οι διατάξεις για τους συντελεστές του ΦΠΑ που θεσπίζονται από την οδηγία για τον ΦΠΑ (οδηγία 2006/112/ΕΚ ) επιτρέπουν στα κράτη μέλη να εφαρμόζουν μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε ορισμένες παραδόσεις αγαθών και σε ορισμένες παροχές υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών εστίασης και τροφοδοσίας. Βάσει των ρυθμίσεων αυτών, ο προσδιορισμός και ο ορισμός των πράξεων που μπορούν να φορολογηθούν με μειωμένο συντελεστή εμπίπτει στην αρμοδιότητα των οικείων κρατών μελών. Εξάλλου, τίποτα δεν εμποδίζει τα κράτη μέλη να εφαρμόζουν τον κανονικό συντελεστή στις εν λόγω πράξεις».
To Γραφείο Τύπου

Διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο στη Νέα Μάκρη


Στο «στόχαστρο» τεσσάρων ληστών μπήκε στις 04.00 τα ξημερώματα ένα κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στην Ελ. Βενιζέλου 15, στη Νέα Μάκρη.
Αναλυτικότερα, οι δράστες κατάφεραν -άγνωστο με ποιο τρόπο- να σπάσουν τη βιτρίνα του καταστήματος και να αφαιρέσουν κοσμήματα, άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας.
Η αστυνομία τους αναζητεί.


zougla.gr
*από Νέα Ανατολικής Αττικής