~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Επίθεση Μηλιού στην Κυβέρνηση


milios
Για «πρωτοφανή παραίτηση της ασυλίας απέναντι στους δανειστές» κάνει λόγο ο Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα φέρει -μεταξύ άλλων- στην βουλή την Δευτέρα η κυβέρνηση.
Ο Γ. Μηλιός τόνισε ότι την ερχόμενη Δευτέρα η κυβέρνηση φέρνει στη βουλή για επικύρωση επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τις οποίες δεν είχε το θάρρος να φέρει στη βουλή, ως νομοσχέδια, για να ψηφισθούν με την ομαλή κοινοβουλευτική διαδικασία. Ιδιαίτερα επισημαίνει ότι εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για το μέλλον, για τις επόμενες γενιές, είναι η ενσωμάτωση στο δίκαιο του ελληνικού κράτους της πρωτοφανούς παραίτησης από τις ασυλίες απέναντι στους δανειστές.
Η επίμαχη διάταξη, προσθέτει ο Γ. Μηλιός αναφέρει: «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».
Εκτίμηση του Γ. Μηλιού είναι ότι η συμφωνία της κυβέρνησης σε αυτούς τους ιστορικά ανεπανάλητους όρους για ένα κυρίαρχο κράτος έγινε με σκοπό να περιοριστούν οι δυνατότητες νομικής διαπραγμάτευσης από κάθε μελλοντική κυβέρνηση. Η παρούσα κυβέρνηση, σημειώνει, στοχεύει να εμποδίσει την επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς να απαλλάξει τον κόσμο της εργασίας από την πολιτική της λιτότητας και καλεί όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων της κυβέρνησης να μην ψηφίσουν αυτό τον κυρωτικό νόμο και να βάλουν το συλλογικό συμφέρον της κοινωνίας πάνω από το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου.

________________________
11.01.2013

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το θέμα του ΧΥΤΑ - ΟΕΔΑ Γραμματικού

Στις 20 Δεκεμβρίου 2012 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέθεσαν ερώτηση με αίτημα κατάθεσης εγγράφων για το θέμα του ΧΥΤΑ - ΟΕΔΑ Γραμματικού, 


δείτε και στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7887827.pdf