~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Συγκέντρωση υπογραφών κατά της Δημιουργίας ΧΥΤΑ, σε Κερατέα και Γραμματικό


Η μονομερής ενέργεια της Κυβέρνησης της Ν.Δ, να υιοθετήσει την προγενέστερη απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για την κατασκευή των ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους, θέλοντας να προασπίσουμε το περιβάλλον του τόπου μας, αλλά και το μέλλον των παιδιών μας.
Αντιδρούμε στην ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ –ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ στον τόπο μας, μετά τις τόσες άλλες μορφές (Λατομεία – Αεροδρόμια – Βιομηχανικές ζώνες – Λιμάνια - ΔΕΗ – Αυτοκινητόδρομοι κ.τ.λ.) που έχουν επιβαρύνει την οικολογική και περιβαλλοντική ισορροπία, της Ανατολικής Αττικής.
Προασπίζουμε εναλλακτικές οικολογικές λύσεις, όπως οι: πλήρης μορφή ανακύκλωση των απορριμμάτων, καθώς και την δημιουργία ΧΥΤΥ, σε κατάλληλους πλέον χώρους εναπόθεσης των απορριμμάτων. Προασπίζουμε την αρχαιολογική αξία των περιοχών αυτών, Ομβριόκαστρο και Ραμνούντα, μη δεχόμενοι να μετατραπούν από αρχαιολογικοί χώροι, σε χώρους υποδοχής απορριμμάτων, ή έστω και μέσο παρεμπόδισης της προσέλευσης των τουριστών, απο αέριους καρκινογόνους ρύπους που θα υφίστανται στην περιοχή (Ραμνούντα), λόγω της γειτονίας με τα ΧΥΤΑ. Προασπίζουμε το περιβάλλον αφού: Αν αφήσουμε να γίνει χωματερή, κινδυνεύει με μόλυνση από τα τοξικά στραγγίσματα του ΧΥΤΑ, α) όλος ο Ευβοϊκός, β) η Λίμνη του Μαραθώνα και γ) οι υδροφόροι ορίζοντες των περιοχών αυτών. Προασπίζουμε τον καθαρό αέρα αφού: Το Γραμματικό αλλά και όλη η Β.Α. Αττική είναι η περιβαλλοντική και οικιστική ΑΝΑΣΑ της πρωτεύουσας! Όπως και η Κερατέα με τις γύρω περιοχές για την Ν.Α Αττική. Χωρίς τα βοριαδάκια από αυτές τις περιοχές ΔΕΝ θα αναπνέει ούτε το λεκανοπέδιο. Αντιδρούμε στην χωροθέτηση αυτή αφού: Η χωματερή Γραμματικού, χωροθετήθηκε πάνω σε ενεργό σεισμικό ρήγμα. Όταν αυτό δραστηριοποιηθεί καμία προστασία στεγανοποίησης δεν θα αντέξει (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ). Αλλά και στην Κερατέα υπάρχει σεισμικό ρήγμα, όπως και οι γαλαρίες - στοές από τα γνωστά σε όλους μας μεταλεία , που θα μεταφέρουν τάχιστα στον υδροφόρο ορίζοντα τυχόν διαρρέοντα τοξικά στραγγίσματα.

ΚΑΛΟΥΜΕ την Νομαρχία και τους φορείς, σε πλήρη αναλυτική και τάχιστη ενημέρωση όλων των πολιτών, απο όλα τα ΜΜΕ, τοπικά και μη, τόσο με αναφορά της στο πρόβλημα που δημιουργείται, όσο και αναφέροντας αναλυτικά τις ενέργειες που έχουν γίνει σχετικά. Επίσης την καλούμε να προγραμματίσει μεγάλη ΠΑΝ-Αττική συγκέντρωση ενημέρωσης – διαμαρτυρίας, που θα κλείσει με συναυλία ενεργών καλλιτεχνών που διαμένουν στην Αν. Αττική. Ως χώρος πραγματοποίησης της, προτείνουμε να είναι μεγάλης κυκλοφορίας κεντρική λεωφόρος, ή κάποια κεντρική μεγάλη πλατεία . ΚΑΛΟΥΜΕ τους τοπικούς ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας να μας δηλώσουν δημόσια την θέση τους, με επιστολή τους στα εναλλακτικά μέσα της κίνησης αυτής, ώστε να αναφερθούν και στο παρόν κείμενο, ως προς το φλέγον τοπικό θέμα των ΧΥΤΑ. Και να δηλώσουν την έμπρακτη αποδοχή ανεξαρτητοποίησης από τα κόμματα τους, εφόσον και πραγματοποιηθούν τα ΧΥΤΑ. (Δήλωση που κατά καιρούς (Εκλογών), ακούστηκε από ορισμένους).
ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕΣΑ
Δίκτυο Ανατολικής Αττικής
ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΕΞΩ ΤΑ ΧΥΤΑ
OxiStoXYTA
ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ "ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ"

Sign this petition!