~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Συμμετοχή στην έκθεση βιβλίου της ανταλλακτικής και εναλλακτικής κοινότητας Μπρεξίζα


      Αγαπητοί φίλοι και φίλες σας ενημερώνουμε ότι,
η ομάδα του παζαριού αποφάσισε αυτό το μήνα αντί για παζάρι να συμμετέχουμε με ενημερωτικό περίπτερο - τραπεζάκι στην έκθεση βιβλίου που θα γίνει στην παραλία της Ν. Μάκρης από τις 17/7 ως τις 4/8. 
Όποιος μπορεί να βοηθήσει στη λειτουργία του περιπτέρου ας απαντήσει σε αυτό το μήνυμα ή ας επικοινωνήσει με τα συνεργαζόμενα καταστήματα (http://www.brexiza.promostudio.gr/index.php/gnorimia/simeia-eggrafis)
Επίσης θα κυκλοφορήσει ένα κουπόνι προσφορών για τα μαγαζιά που συμμετέχουν στην κοινότητα. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να είναι στο κουπόνι ας επικοινωνήσει επίσης.
Ευχαριστούμε



Κρίση – οικονομικά προβλήματα – ανεργία. Υπάρχει λύση; Ναι, υπάρχει:

Βιώνουμε όλοι σήμερα μια κατάσταση πολλαπλής κρίσης. Κρίση οικονομική αλλά όχι μόνο. Κρίση επίσης πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική, κρίση εντέλει επικοινωνίας. Τι κάνουμε όμως; Σταυρώνουμε τα χέρια και περιμένουμε να μας σώσουν κάποιοι από «το κακό που μας βρήκε» ή μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό; Η δική μας απάντηση είναι ότι μπορούμε. Γι αυτό αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια εναλλακτικής οικονομίας. Μια απόπειρα να διαχειριστούμε την οικονομία, την επικοινωνία και τη ζωή μας ανεξάρτητα από τις δεσμεύσεις που επιβάλλουν οι «αγορές».
- Ποιους αφορά αυτή η προσπάθεια; Είναι μόνο για ανέργους ή άπορους; Όχι. Η προσπάθεια αυτή αφορά τον καθένα που ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε ένα πείραμα οικονομίας που δεν τη διαχειρίζονται κάποιες απρόσωπες «αγορές» αλλά εμείς οι ίδιοι.
- Πώς μπορώ να συμμετέχω; Αρχικά κάνοντας μια επίσκεψη στο site μας www.brexiza.gr. Εκεί μπορείτε να κάνετε εγγραφή και μόλις ενεργοποιηθεί ο κωδικός σας από το σύστημα είστε έτοιμοι να αρχίσετε συναλλαγές!
- Τι χρειάζεται για να εγγραφώ; Μια επίσκεψη στο site, ένα όνομα, ένα e-mail και μια φωτοτυπία ταυτότητας σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα καταστήματα.
- Είναι κάποιο πολύπλοκο πρόγραμμα που πρέπει να μάθω; Όχι, είναι πολύ απλό για τον καθένα και δε χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις υπολογιστών. Μόλις συνδεθείτε βλέπετε στην οθόνη σας όλες τις επιλογές που έχετε.
- Τι μπορώ να κάνω με αυτό; Μπορείτε να καταγράψετε αγγελίες με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που θέλετε να προσφέρετε, να αναζητήσετε αγγελίες για προϊόντα και υπηρεσίες που προφέρονται, να κάνετε κάποια πληρωμή σε κάποιο μέλος από το οποίο αγοράσατε κάτι ή να δείτε το λογαριασμό σας.
- Με τι γίνονται οι πληρωμές; Με μονάδες του συστήματος. Αυτή είναι και η βασική διαφορά από την συνηθισμένη οικονομία. Είναι μια οικονομία χωρίς ευρώ και χωρίς τόκους! Αρχίζουμε όλοι με το ίδιο ποσό μονάδων με το οποίο μπορούμε να «αγοράσουμε» τα προσφερόμενα είδη. Για να αυξήσουμε τις μονάδες μας πρέπει άλλα μέλη να «αγοράσουν» από εμάς αυτά που προσφέρουμε. Έτσι ο καθένας από μας παίρνει αλλά και συνεισφέρει στην κοινότητα.
- Λειτουργεί ήδη αυτό; Ναι. Από το Νοέμβριο του 2012.
- Τι μπορώ να προσφέρω; Τα πάντα. Είτε υπηρεσίες, είτε προϊόντα. Είτε είναι η δουλειά σου, είτε το χόμπι σου. Είτε είναι πράγματα που κατασκευάζεις εσύ, είτε πράγματα που αγόρασες και πια δε χρειάζεσαι (αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση)
- Τι μπορώ να βρω; Διάφορα προϊόντα, όπως βιολογικά και συμβατικά τρόφιμα, καφετέριες, κοσμήματα, χειροποίητες κατασκευές, μεταχειρισμένες συσκευές αλλά και υπηρεσίες από μαθήματα όλων των ειδών ως τεχνικούς για διάφορες εργασίες. Όσο νέα μέλη μπαίνουν στην κοινότητα τόσο εμπλουτίζονται κάθε μέρα τα παρεχόμενα προϊόντα και υπηρεσίες.
Η λειτουργία αυτή της κοινότητας βασίζεται στη συμμετοχή μας. Όσο περισσότεροι συμμετέχουν, τόσο περισσότερα πράγματα προσφέρονται και τόσο πιο εύκολο είναι να βρει ο καθένας αυτό που ζητάει αλλά και να δώσει αυτό που έχει να προσφέρει.


Συνεργαζόμενα καταστήματα:

1. Get Bio: Κατάστημα Βιολογικών Προϊόντων, Λ. Μαραθώνος 25, Αγ. Μαρίνα.
2. MARE CAFE: Καφετέρια, Παραλία Νέας Μάκρης.
3. Αρετή Μπέκα: Βιβλιοπωλείο, Εθνικής Αντιστάσεως 13, Ραφήνα.


δείτε περισσότερα στο: http://www.brexiza.promostudio.gr/index.php