~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

MOYΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ


MOYΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Κατάλληλη Για ΕκτύπωσηΠες το σε έναν φίλο σου
ONOMA/EΠΩΝΥΜΙΑ:MOYΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:ΛΕΩΦ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ & 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΟΛΗ:ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ
ΝΟΜΟΣ:ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:22940 67617
ΑΥΤΟΣΥΣΤΑΣΗ
Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου (Κέντρο Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου) στεγάζει μόνιμα την έκθεση "Ολυμπιακοί Μαραθώνιοι", μια έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου της Λοζάνης –δωρεά προς τον Δήμο Μαραθώνα– που αποτελείται από κείμενα και φωτογραφίες, μέσα από τα οποία παρουσιάζεται η ιστορία των Ολυμπιακών Μαραθωνίων. 
Στο πρώτο κτίριο του κέντρου στεγάζεται το κύριο κομμάτι της έκθεσης, ένα ιστορικό των Ολυμπιακών Μαραθωνίων, ενώ στο δεύτερο μικρότερες θεματικές ενότητες που αναφέρονται στους Ολυμπιονίκες, στους Μαραθώνιους πόλεων, στις γυναίκες στο Μαραθώνιο, στον εξοπλισμό του Μαραθωνοδρόμου. Το Κέντρο Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου από απλή φωτογραφική έκθεση έχει μετατραπεί σε ένα μοναδικό αθλητικό μουσείο, σε σπίτι του Μαραθωνίου Δρόμου, όπου ήδη φιλοξενούνται οι συλλογές των μεγάλων μας αθλητών Στέλιου Κυριακίδη, Χρήστου Βαρτζάκη, Μαρίας Πολύζου, Τάκη Σκουλή, Νίκου Πολιά, Σπύρου Ανδριόπουλου, Μιχάλη Κούση, Χρήστου Σωτηρόπουλου, Θανάση Ραγάζου και Παναγιώτας Νικολακοπούλου-Λουβή. 
Επίσης, μετά από την ευγενική προσφορά  της οικογένειας του Βαλκανιονίκη-ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, φιλοξενείται σε ειδικό χώρο όλο το αρχειακό υλικό που αφορά τη "δράση" της ζωής του και την αθλητική του πορεία. Επιπλέον στο Κέντρο Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου φυλάσσεται, σ' έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, η Μαραθώνια φλόγα, η οποία άναψε για πρώτη φόρα στις 3 Νοεμβρίου 2007 στα πλαίσια τελετής που έλαβε χώρα στον Τύμβο του Μαραθώνα.

Ώρες λειτουργίας:


Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09.00-14.00 και 17.00-19.00
Τρίτη: 09.00-14.00
Σάββατο: 10.00-14.00 και 17.00-19.00
Κυριακή: 10.00-14.00



http://ebloko.gr/MOYseio_mara8wnioy_dromoy