~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Ερώτηση του Ντίνου Βρεττού Βουλευτή στην Περιφέρεια Αττικής για το νέο Βατοπαίδι στη Νέα Μάκρη

H αλλαγή του σημερινού status στην Nέα Μάκρη,
δημιουργεί προβλήματα σε τουλάχιστον 100 οικογένειες...


Ερώτηση με αφορμή την αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» την προηγούμενη Κυριακή για τις διεκδικήσεις εκ μέρους της Μονής Εφραίμ από το Ελληνικό Δημόσιο εκτάσεων 289 στρεμμάτων, στη Νέα Μάκρη στην περιοχή Ξυλοκέριζα, κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής κ. Ντίνος Βρεττός.
Ο κ. Βρεττός ζητά να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Κοντό κατά πόσο ο ίδιος σκοπεύει να υποκύψει στις υποδείξεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (τις οποίες υπέγραφε ο νυν νομικός σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου κ. Ιωάννης Διονυσόπουλος) και να τροποποιήσει προηγούμενο νόμο και προηγούμενη υπουργική απόφαση.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος» η Μονή Εφραίμ -της οποίας δικηγόρος είναι (ω του θαύματος) ο πατέρας της φερόμενης ως εμπλεκόμενης στην υπόθεση Βατοπεδίου, συζύγου του κ. Γιώργου Βουλγαράκη, κυρίας Αικατερίνης Πελέκη κ. Διονύσης Πελέκης- επιδιώκει με κάθε τρόπο την αλλαγή του σημερινού status στην περιοχή, δημιουργώντας προβλήματα σε τουλάχιστον 100 οικογένειες.
Οι παραπάνω κατέχουν νόμιμα αγροτεμάχια ως αποτέλεσμα διανομής κατά τα χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τώρα η Μονή επαναφέροντας σιγίλιο του 1611 (!) επιδιώκει να πάρει πίσω τις εκτάσεις. Για το θέμα μάλιστα υπήρξε παρέμβαση του επίσης εμπλεκόμενου στους αποχαρακτηρισμούς της λίμνης Βιστωνίδας για λογαριασμό της Μονής Βατοπεδίου νομικού συμβούλου του υπουργού Επικρατείας και του κράτους, κ. Ιωάννη Διονυσόπουλου.

*του Δημήτρη Μαρκόπουλου από την εφημ, "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"