~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Δυνάμεις των ΜΑΤ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου Κερατέας

ΚΕΡΑΤΕΑ : Πραγματική εισβολή έκαναν σήμερα τα ξημερώματα οι δυνάμεις των ΜΑΤ




Πραγματική εισβολή έκαναν σήμερα τα ξημερώματα οι δυνάμεις των ΜΑΤ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου Κερατέας προκειμένου να καταφέρουν να περάσουν τα μηχανήματα για την εγκατάσταση του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο της δημιουργίας ΧΥΤΑ στη περιοχή.


Πιο συγκεκριμένα, στις 4:30 το πρωί στρατός από δυνάμεις των ΜΑΤ κατέλαβαν το σημείο συλλαμβάνοντας άμεσα τον Δήμαρχο κο Σταύρο Ιατρού που ήταν επιφυλακή στο σημείο καθώς και τον αδερφό του.

Μέχρι αυτή την ώρα στο σημείο έχουν δια της βιας περάσει τρία βαριά μηχανήματα τα οποία παράνομα και αντιδημοκρατικά προσπαθούν να εργασθούν σε χώρο που έχει ανακηρυχθεί αρχαιολογικός και για τον οποίο ακόμα και η άδεια για δημιουργία ΧΥΤΑ προβλέπει υποχρεωτική αρχαιολογική ερευνά πριν την έναρξη.

Επιπλέον και αυτό είναι απόλυτη παρανομία δεν έχουν γίνει απαλλοτριώσεις και τα ΜΑΤ και οι εργολάβοι αυτή τη στιγμή έχουν καταλάβει ιδιωτικές περιουσίες.

Οι κάτοικοι έχουν ήδη αποκλείσει τη περιοχή και έχουν αρχίσει ήδη να εξελίσσονται σοβαρά επεισόδια.

Τονίζουμε ότι στην Κερατέα υπάρχουν αποφάσεις της αρχαιολογικής Υπηρεσίας που απαγορεύουν την έναρξη έργων δεδομένου ότι ο χώρος είναι αρχαιολογικός και τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.

Καλούμε τη κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη να σταματήσει έστω και αυτή τη στιγμή τη παράνομη και αυθαίρετη καταστροφή που πάει να διαπράξει. Είναι έγκλημα αυτή η χοροθέτηση υπέρ συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων. 
Είναι έγκλημα για το περιβάλλον. 

Είναι έγκλημα για τον πολιτισμό. Είναι παράνομη η χοροθέτηση και οι κάτοικοι δε πρόκειται να υποχωρήσουν. 

Αυτή η κυβέρνηση δεν έδωσε ούτε δέκα λεπτά για να ασχοληθεί και να ενημερωθεί για το ζήτημα. 
Ο υπουργός αυθαίρετα και αντιδημοκρατικά απλά έδωσε την εντολή για την εισβολή καταστρατηγώντας κάθε δημοκρατική αρχή που επιβάλλει ότι τέτοια έργα πρέπει να έχουν την κοινωνική αποδοχή. 
Η χουντική αυτή συμπεριφορά δεν μπορεί και δε θα φέρει καλά αποτελέσματα.
http://pressingnewsgr.blogspot.com/2010/12/blog-post_1720.html
πηγή