~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Απίστευτες καταγγελίες των αθλητών που συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου που διοργάνωσε ο Δήμος Μαραθώνα

    ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ   
Κωμικοτραγικές εικόνες στην… απόλυτα πετυχημένη -κατά τον δήμαρχο Ιορδάνη Λουίζο και τους συνεργάτες του- διοργάνωση με τους δρομείς να λένε το νερό… νεράκι, κατοίκους να τους δροσίζουν με λάστιχα και τα μετάλλια να μην φτάνουν για όλους τους αθλητές.

Διαφημίστηκε ως μια ακόμη σπουδαία συνεισφορά του Δημάρχου στην πόλη και τη νεολαία της και εξελίχθηκε σε ακόμη ένα επικοινωνιακό φιάσκο του Ιορδάνη Λουίζου και των συνεργατών του. 
Ο λόγος για τον 1ο Ημιμαραθώνιο του Δήμου Μαραθώνος, μία ομολογουμένως εξαιρετική ιδέα που όμως φαίνεται ότι διοργανώθηκε για… λάθος λόγους, ή καλύτερα τον εξής ένα λόγο που έχει οδηγήσει την πόλη μας στο σημερινό της χάλι: Την προσωπική… ευημερία του κ. Λουίζου.
Πράγματι -κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς- ο δρόμος που διοργανώθηκε για πρώτη φορά την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, σημείωσε μεγάλη επιτυχία αναφορικά με τον αριθμό των αθλητών που συμμετείχαν, καθώς περισσότεροι από 2.000 αθλητές όλων των ηλικιών πήραν μέρος στον ημιμαραθώνιο και τους παράπλευρους αγώνες που διοργανώθηκαν.

Όπως ήταν φυσικό το επικοινωνιακό επιτελείο του Δημάρχου έσπευσε να… πανηγυρίσει για την επιτυχία της διοργάνωσης, τόσο μέσα από την επίσημη ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα στο διαδίκτυο, όσο και στην επίσημη σελίδα του Δήμου Μαραθώνος.
Όπως αναφέρει μάλιστα το χαρακτηριστικό δελτίο Τύπου «η οργανωτική επιτυχία του αγώνα ξεπέρασε κάθε προσδοκία».
Έλα όμως που ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του φαίνεται ότι αγνοούν πολλά περί του κινήματος του μαραθωνίου δρόμου. Έλα όμως που η συγκεκριμένη… κότα με τα χρυσά αβγά έχει τις δικές της διόδους επικοινωνίας στο διαδίκτυο και δεν περιορίζεται στην επίσημη και «αντικειμενική» ενημέρωση που παρέχει ο Δήμος Μαραθώνα.
Από τη στιγμή που ο ημιμαραθώνιος σημείωσε τόσο μεγάλη οργανωτική επιτυχία, θεωρήσαμε σκόπιμο να επισκεφτούμε την ιστοσελίδα runningnews.gr, τον πιο δημοφιλή διαδικτυακό τόπο συνάντησης των δρομέων της χώρας μας, όπου μετά το τέλος κάθε διοργάνωσης οι αθλητές που συμμετέχουν παραθέτουν τα δικά τους σχόλια για τον κάθε αγώνα.
«Μας… πότιζαν με λάστιχα»
Με έκπληξη λοιπόν διαπιστώσαμε ότι αντί οι δρομείς να δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την οργανωτική επιτυχία του αγώνα… περνούν γενεές δεκατέσσερις τους διοργανωτές που -όπως αποδεικνύεται από τα σχόλια- λησμόνησαν να ανταποκριθούν ακόμη και στις πλέον στοιχειώδεις παροχές που πρέπει να προσφέρονται στους αθλητές μιας διοργάνωσης δρόμου αντοχής: Επαρκή ποσότητα νερού και μπανάνες στον τερματισμό (σ.σ. η μπανάνα θεωρείται απαραίτητο συνοδευτικό της προσπάθειας των δρομέων καθώς αναπληρώνει μέρος της ενέργειας που έχουν καταναλώσει).
Ναι, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται αντί οι δρομείς να γίνουν «μέλος της ιστορίας» -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το κεντρικό σλόγκαν της διοργάνωσης- έγιναν μάρτυρες πρωτόγνωρων τριτοκοσμικών συνθηκών που όμοιες τους δεν είχαν βιώσει σε καμιά άλλη διοργάνωση που είχαν λάβει μέρος μέχρι σήμερα.
Άλλοι με τον πλέον καυστικό και άλλοι με πιο ήπιο τρόπο, χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα για να καταφερθούν σε βάρος των διοργανωτών, ενώ υπήρξαν δρομείς που ευχαρίστησαν τους… κατοίκους του Μαραθώνα που τους έβρεχαν με… λάστιχα για να τους δροσίσουν!
«Όλα έδειχναν ότι θα έχουμε έναν υπέροχο αγώνα αντάξιο της ιστορίας του τόπου, αλλά η έλλειψη νερού σε συνδυασμό με τη ζέστη δημιούργησαν έναν αγώνα σκέτη κόλαση. Ούτε στον τερματισμό νερό, έλεος. Ευχαριστούμε την κυρία που στο σπίτι της απ’ έξω είχε βγάλει το λάστιχο με νερό και μας έδωσε και ήπιαμε. Ευχαριστούμε τον ιδιοκτήτη ταβέρνας που με το λάστιχο έκανε υδρονέφωση και μας δρόσισε. Ευχαριστώ τη μικρούλα προσκοπίνα εθελόντρια που μου έφερε νερό στο ποτήρι 20΄ μετά τον τερματισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά στο σχόλιο του ο δρομέας Πέτρος Αδριανός, ενώ ο δρομέας Χρήστος Τονγκιλάδης καταγράφει ένα απίστευτο περιστατικό που βίωσε: «Νερά υπήρχαν κρύα κατά μήκος της επιστροφής, αλλά ήταν μέσα στα ψυγεία των περιπτέρων. Το αναφέρω αυτό γιατί όπως με ενημέρωσε μια αθλήτρια που τερμάτισε λίγο πριν τις τρεις ώρες είδε μπροστά της έναν αθλητή «απελπισμένο» να «κλέβει» νερό από ένα ψυγείο ενός περιπτέρου και η ιδιοκτήτρια να τον κυνηγάει για να την πληρώσει. Κωμικοτραγικά πράγματα. Που πήγαν άραγε τα 90.000€ χορηγίας της ιαπωνικής εταιρίας;».
Τι να του απαντήσεις του ανθρώπου; Ότι στο Δήμο Μαραθώνα… απαγορεύονται τέτοιου είδους ερωτήσεις;
Μετάλλια για το Δήμαρχο, όχι για τους δρομείς!
Στο φιάσκο της διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου πρέπει να προσθέσετε και την έλλειψη μεταλλίων για όλους τους δρομείς με το σχόλιο του δρομέα Γιάννη Γεωργίου να είναι χαρακτηριστικό: «Νερό δεν υπήρχε πουθενά. Για μπανάνες, ισοτονικά δεν το συζητάω. Στο τέλος δεν υπήρχαν μετάλλια και μας είπαν να δώσουμε τα ονόματά μας για να το δώσει ο Δήμαρχος στο μουσείο και από την Τρίτη να πάρουμε τηλέφωνο για να μας τα στείλουν λέει στο σπίτι με ταχυδρομείο. Ωστόσο ο Δήμαρχος την ώρα που μας μιλούσε καμάρωνε με το μετάλλιο στο στήθος. Δεν είχε καν την ευθιξία να το βγάλει και να το δώσει σε κάποιον που έτρεξε στη διοργάνωση».
Ακόμη και οι πιο ήπιοι στα σχόλια τους δρομείς, στέκονται στις απίστευτες ελλείψεις της διοργάνωσης.
«Πολύ όμορφος αγώνας και μόνο να ξεκινάς από την εκκίνηση στο Μαραθώνα. Ήταν όμως απαράδεκτο μετά τον τερματισμό να μην έχουμε νερό. Δεν είχαν νερό ούτε στα 12,5 χλμ., ούτε στα 17,5 χλμ. Ας μας έβαζαν στη σακούλα με τα δώρα και ένα μπουκάλι νερό», επισημαίνει ο Γιάννης Κοτζιάς.
«Είναι κρίμα να γίνεται τέτοια προβολή και προσπάθεια στον αγώνα από τους διοργανωτές, αλλά τα νερά που δίνονται σε ένα αγώνα που έμελλε να γίνει με 30 βαθμούς θερμοκρασία και υγρασία να είναι ζεστά. Τα νερά είχαν εξαντληθεί σε πολλούς σταθμούς, αθλητές έμεναν χωρίς τροφοδοσία, ενώ δεν υπήρξαν μετάλλια για όλους τους δρομείς. Αυτά είναι στοιχειώδη», προσθέτει ο Κώστας Παλάντζας.
«Τα διεθνή πανηγύρια αυτά έχουν. Ούτε νερά, ούτε μετάλλια, ούτε διπλώματα για όλους», τονίζει με νόημα ο Ανδρέας Μπέσσας.
«Κωμικοτραγικά γεγονότα. Κατά τ’ άλλα λένε ότι ήταν μια πετυχημένη διοργάνωση», υπογραμμίζει ο Χρήστος Καλοπιτάς.
Σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις των ίδιων των αθλητών για το μέλλον της διοργάνωσης; Το σχόλιο του Νικόλα Αυγουστή είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί: «Στη δρομική κοινότητα είμαστε όλοι γνωστοί είτε τρέχουμε αργά, είτε γρήγορα (γιατί το κάνουμε για το κέφι μας) και ξέρετε ότι με τόσο αρνητικά σχόλια του χρόνου όχι διπλάσιους δε θα έχετε, αλλά ούτε τους μισούς. Ήταν μια εντυπωσιακή αποτυχία».

Που πήγαν τα 90.000 ευρώ;
Έτσι λοιπόν άλλη μια εκδήλωση που στήθηκε για το… θεαθήναι και την προσωπική ευημερία του δημάρχου Μαραθώνα Ιορδάνη Λουίζου, αποδείχτηκε ότι έκρυβε πίσω του άλλη μια επικοινωνιακή απάτη με πολλά ερωτηματικά. Και εμείς εδώ στο «ΔΗΜΟΤΗ» θα επιμένουμε να ρωτάμε. Που πήγαν τα 90.000 ευρώ της χορηγίας; Σίγουρα πάντως δεν πήγαν σε νερά, ισοτονικά ποτά, μπανάνες και μετάλλια…
Γιάννης Κοντογεώργος
Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΙΚΗΣ  Αρ. Φ.690
___________________