~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 παρουσίαση του CD με τραγούδια του Λιβισίου κα της Μάκρης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


 Kostas Boutsikos
Πολιτιστ Συλ Μακρηνών - Λιβισιανών Ν Μάκρης
Την Κυριακή 27/5 στις 11.30΄ ο πολιτιστικός Σύλλογος Μακρηνών-Λιβισιανών Νέας Μάκρης παρουσιάζει το cd παραγωγής του με τα «Τραγούδια του Λιβισιού και της Μάκρης» Μ. Ασίας.
Πρόκειται για μια δουλειά που προέκυψε από την έρευνα, καταγραφή και μελέτη μουσικού υλικού από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες του 1922 από τις ομώνυμες περιοχές, που εγκαταστάθηκαν στη Νέα Μάκρη Αττικής. Το αποτέλεσμα είναι εικοσιδύο (22) τραγούδια: πατινάδες, του γάμου, σούστα ,καρσιλαμάδες και ζειμπέκικα με το ιδιαίτερο ύφος της περιοχής που δεχθεί επιδράσεις από τα Δωδεκάνησα, την Κύπρο και την Ανατολία. 
Ο δίσκος ακτίνας συνοδεύεται από ένα βιβλιαράκι 120 σελίδων με πληροφορίες που αφορούν την ιστορία των ελληνικών κοινοτήτων, το γλωσσικό ιδίωμα, την ενδυμασία, τους χορούς, τη μουσική και τα όργανα καθώς και τους στίχους των τραγουδιών σε ελληνικά και αγγλική μετάφραση.
Στο cd συμμετέχουν οι μουσικοί Κώστας Σιδερής, λαούτο, ταμπουράς, λάφτα, Μανώλης Κόττορος, βιολί, Μανούσος Κλαπάκης κρουστά και ερμηνεύουν η γυναικεία χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρηνών-Λιβισιανών, οι Μακρηνοί Μιχάλης Δελησάββας και Αντώνης Ρεντούμης και η γνωστή ερμηνεύτρια Κατερίνα Παπαδοπούλου.
Η μουσική επιμέλεια ανήκει στον Κώστα Σιδερή, καθηγητή βυζαντινής μουσικής στο Μουσικό σχολείο Παλλήνης και η γενική επιμέλεια στη Δέσποινα Δαμιανού, επίκουρη καθηγήτρια στο Δ.Π.Θ.
Η παρουσίαση του cd θα γίνει στον κινηματογράφο «Αλίκη» (Πολιτιστικό πάρκο) στη Νέα Μάκρη. 
Είσοδος ελεύθερη και κέρασμα.