~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Μικρές διαδοχικές σεισμικές δονήσεις ανησύχησαν την Αττική Το επίκεντρό τους είναι ο κόλπος των Πεταλιών ανατολικά της Αθήνας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/01/2018

Συνολικά τέσσερις μικρές σεισμικές δονήσεις με την μεγαλύτερη από αυτές να είναι 2,8 ρίχτερ ανησύχησαν πριν από λίγη ώρα τους κατοίκους διάφορων περιοχών της Αθήνας.

Οι μικρές αυτές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στον κόλπο των Πεταλιών ανάμεσα στην Αττική και την Εύβοια. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου οι δονήσεις αυτές είχαν εστιακό βάθος περίπου στα 5 χιλιόμετρα και ίσως γι αυτό να έγιναν αισθητές σε διάφορες περιοχές της Αθήνας αναστατώνοντας τους κατοίκους της πρωτεύουσας.
Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι δονήσεις (με την μικρότερη να είναι 2,3 ρίχτερ) έγιναν μέσα σε περίπου 45 λεπτά, από τις 3:15 μέχρι και λίγα λεπτά πριν τις 4 η τελευταία.
Παρά το γεγονός ότι όλες οι σεισμικές δονήσεις ήταν μικρότερες των 3 ρίχτερ και άρα δεν προκαλούν κάποια ιδιαίτερη ανησυχία, η δημοσίευσή τους από το newsbeast.gr γίνεται έπειτα από τηλεφωνήματα στο τηλεφωνικό κέντρο της ιστοσελίδας, πολιτών που ανησύχησαν και με στόχο την πλήρη ενημέρωση τους για την εξέλιξη του φαινομένου.

_____________