~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Λευτέρης Καπώνης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών

      Καλό ταξίδι στον εκλεκτό φίλο Λευτέρη    
Λευτέρης Καπώνης


Ο Λευτέρης Καπώνης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σεναριογράφους, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών νικημένος από τον καρκίνο.

Είχε υπογράψει δεκάδες τηλεοπτικές σειρές, που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, μεταξύ των οποίων: «Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή», «Τζιβαέρι», «Εραστής Δυτικών Προαστίων», «Δίψα», «Τελευταίοι εγγονοί», «Άφρικα», «Παλίρροια», «Το Φτερούγισμα του Γλάρου», «Η Αγάπη της Γάτας» κ.ά.
Σημαντικές ήταν και οι συνεργασίες του στον κινηματογράφο· μαζί με τον Λευτέρη Ξανθόπουλο υπέγραψαν το σενάριο της επιτυχημένης ταινίας «Ο δραπέτης» (1991), με τον Κώστα Καζάκο στον ρόλο ενός καραγκιοζοπαίχτη που βλέπει με θλίψη την τέχνη του να φθίνει.
Είχε γεννηθεί στη Γουριά Μεσολογγίου το 1947, σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ήταν παντρεμένος με τη συγγραφέα Ελένη Ηλιάδου, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες.
Πάνος Σκουρολιάκος: Ένας από τους γενναίους που αντιστάθηκαν 
Με τα παρακάτω λόγια τον αποχαιρέτησε ο στενός φίλος του, Πάνος Σκουρολιάκος:
«Αποχαιρετάμε τον σπουδαίο αγωνιστή της δημοκρατίας και άνθρωπο του πολιτισμού, τον σεναριογράφο Λευτέρη Καπώνη. Έναν από τους πολλούς γενναίους που αντιστάθηκαν με τη δράση του και τα κείμενά του στη χούντα των συνταγματαρχών. Που συνελήφθη για τη δράση του από το φασιστικό καθεστώς, καταδικάστηκε από το έκτακτο στρατοδικείο και εκτοπίσθηκε για δυόμισι χρόνια.
(...)
»Είχε πολλά να δώσει ακόμα. Δυστυχώς, η ασθένεια ανέστειλε τη δραστηριότητά του και τέλος τον πήρε από κοντά μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αριστερή του επιμονή στα θεωρητικά του κείμενα, αλλά και στην πράξη, για το αστείρευτο χιούμορ και την καλή του διάθεση για τηνζωή, ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες της δικής του ζωής».

• Το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

___________