~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Oι εκδηλώσεις στις Πολιτιστικές Απόπειρες την εβδομάδα 9 εώς 15 Δεκεμβρίου

Οι Πολιτιστικές Απόπειρες παρουσιάζουν αναλυτικά τις εκδηλώσεις τις εβδομάδας 9 έως 15 Δεκεμβρίου:
Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 21:30 
Η Κινηματογραφική Λέσχη προβάλει την ταινία ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ | The Hunt
Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπερκ. Δανία 2012. Διάρκεια 111 λεπτά.
Παρασκευή 13 Δεκέμβρη στις 21:00 
Φιλοσοφικά Τετράδια - Τρίτο τεύχος.  ΘΕΜΑ:  «Ντε Σαντ: ο ανοσιουργός φιλόσοφος»
Παρουσιάζει η Τάνια Παππά, Νομικός, ΜΑ Φιλοσοφίας του Δικαίου.
Σάββατο 14 Δεκέμβρη στις 10:00 π.μ. 
Έναρξη του Χριστουγεννιάτικου bazaar χειροποίητων ειδών και εδεσμάτων, από μέλη και φίλους με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου. Ώρες λειτουργίας 10:00 έως 22:00.
Σάββατο 14 Δεκέμβρη στις 21:30. 
Μουσική βραδιά με αυθεντική ρεμπέτικη μουσική από το Φώντα Πούλο και τους συνεργάτες του.
Κυριακή 15 Δεκέμβρη στις 12:00 π.μ.
Παιδικό θέατρο με τους Lost Circus.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Οι εκδηλώσεις μας αναλυτικά :  

Τετάρτη 11 Δεκέμβρη - στις 21:15.
Η Κινηματογραφική Λέσχη του συλλόγου, παρουσιάζει την ταινία : ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ| The Hunt Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπερκ. Δανία 2012. Διάρκεια 111 λεπτά.
Έπειτα από ένα επώδυνο διαζύγιο, ο 40χρονος Λούκας έχει μια νέα σχέση, μια νέα δουλειά και επαναπροσδιορίζει τη σχέση του με τον έφηβο γιο του, Μάρκους. Όλα τα πράγματα θα πάνε στραβά. Μια ιστορία, ένα απλό ψέμα. Καθώς πέφτει το χιόνι και πλησιάζουν οι γιορτές, το ψέμα εξαπλώνεται σαν ίωση. Το σοκ και η δυσπιστία ξεφεύγουν από τον έλεγχο, και η μικρή κοινότητα θα βρεθεί σε μια κατάσταση μαζικής υστερίας, όσο ο Λούκας παλεύει μόνος του για τη ζωή και την αξιοπρέπεια του.
Η ευρωπαϊκή ταινία της χρονιάς !
Επίκαιρη, πολυεπίπεδη βρίθει συμβολισμών και κοινωνικών προβληματισμών χωρίς να φλυαρεί ούτε δευτερόλεπτο. Σενάριο για ... σεμινάριο διαχειριζόμενο από μια στιβαρή και μινιμαλιστική σκηνοθεσία. Η ψυχολογία συμπεριφορών στο προσκήνιο, η πολιτική στο παρασκήνιο, η κοινωνιολογία στο"υπόγειο". Ο Βίντεμπεργκ αγγίζει θέμα ταμπού. Παρακολουθούμε με κορυφαία κλιμάκωση, ένα ευφυές, καυστικό σχόλιο πάνω στην διάδοση φημών και την ταχύτατα αναπτυσσόμενη διασπορά τους. πως μία "είδηση" μπορεί να μετατραπεί σε προσωπική τραγωδία και κοινωνικό ρατσισμό. Ο ορθολογισμός κι η λογική αυτοπαγιδεύονται στο όργιο των φημών. Που σαν το χιόνι κατακλύζουν την κωμόπολη.
Πολλά ερωτήματα μένουν αναπάντητα: Όπως σχετικά με την οικονομική ευμάρεια των αστών χαρακτήρων και της συνεισφοράς τους στην οικονομία της τοπικής κοινωνίας. Οι γόνοι ευκατάστατων οικογενειών έρχονται σε σύγκρουση με τη χριστιανική ηθική και την κοινωνική συνείδηση. Η προοδευτικότητα των ιδεών που γεννήθηκαν με την σεξουαλική απελευθέρωση και την κοινοβιακή ιδιοκτησία των 60'ς δημιουργούν υπαρξιακά κενά και ανασφάλεια στον παραδεισένιο τους μικρόκοσμο. Είναι μια κοινωνία που δεν διαφέρει από την ζούγκλα και το κυνήγι των πρωτόγονων ενστίκτων. Έτοιμη να κατασπαράξει το πρώτο ευάλωτο θύμα και να τον διασύρει ως αποδιοπομπαίο τράγο για να κρύψει τις ενοχές της. Δεν συγχωρεί,όταν το ψέμα παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας, δεν υποχωρεί. Πολλοί αθώοι έχουν πληρώσει με τίμημα ακόμα και τη ζωή τους, εξαιτίας παρόμοιων - ανυπόστατων -διαδόσεων.
Μεγάλη ταινία... Με ένταση, αγωνία, τεκμηριωμένη ανατροπή - όλα στο πεδίο της ίντριγκας και της εγκεφαλικής δράσης.
Παρασκευή 13 Δεκέμβρη στις 21:00 
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ - ΤΡΙΤΟ ΤΕΥΧΟΣ
Κόντρα στα σημεία των καιρών είπαμε να ξεφύγουμε, ν’ αλλάξουμε «ατζέντα»μπας και καταφέρουμε ν’ αποκτήσουμε κάτι τις ως πλεόνασμα και καθαρίσουμε. Έτσι το θέμα του τρίτου τεύχους των «Φιλοσοφικών Τετραδίων» είναι: «Ο Έρωτας στη Φιλοσοφία». Δύσκολο εγχείρημα αφού ο φιλοσοφικός λόγος περί έρωτος, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας είναι περιορισμένος. Τα Φιλοσοφικά Τετράδια συντονίζει ο Δημήτρης Παππάς, Φυσικός, Ma Φιλοσοφία της Επιστήμης.
ΘΕΜΑ της Παρασκευής αυτής :  «Ντε Σαντ: ο ανοσιουργός φιλόσοφος»
Παρουσιάζει η Τάνια Παππά, Νομικός, ΜΑ Φιλοσοφίας του Δικαίου.

Σάββατο 14 Δεκέμβρη στις 10:00 π.μ. 
   Χριστουγεννιάτικο ΠΑΖΑΡΙ χειροποίητων αντικειμένων  
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου έως Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2013.
Ο επισκέπτης μπορεί να βρει μια μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα κοσμήματα, πλεκτά, δώρα, αξεσουάρ, γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, έργα τέχνης, κηραλοιφές έως και χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα,φτιαγμένα με πολύ μεράκι, αποκλειστικά από τα μέλη και τους φίλους, για την ενίσχυση του Συλλόγου,  σε τιμές κρίσης που ξεκινούν από 0,50 λεπτά.
Ελάτε για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα σας στην αίθουσα Πολύτροπο Λ.Μαραθώνος 26 Α, καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 17:00 έως 22:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00 έως 22:00. 
Σάββατο 14 Δεκέμβρηστις 21:30. 
Ρεμπέτικο αυθεντικό τραγούδι. Ο Φώντας Πούλος, καθηγητής στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης και οι συνεργάτες του, θα είναι μαζί μας για μια βραδιά με αυθεντικό ρεμπέτικο τραγούδι. Είσοδος ελεύθερη
Κυριακή 15 Δεκέμβρη στις 12:00 π.μ.
Παιδικό θέατρο με τους Lost Circus οι οποίοι παρουσιάζουν παραμύθια, θρύλους και ιστορίες με την συνοδεία ζωντανής μουσικής από περίεργα και σπάνια μουσικά όργανα. Ταξιδέψτε μαζί μας σε κόσμους φανταστικούς υπό τους ήχους του kantele, του strumstick, του yukulele και άλλων μουσικών οργάνων που θα σας μαγέψουν, και αφεθείτε στο μυστήριο του παραμυθιού δίχως λόγια.

_____________________________
από το: