~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Οι ντόπιοι προφέρουν ακόμη και σήμερα την Κύμη ως Κούμη

 
 Στην ελληνική μυθολογία αναφέρεται η πόλη Κύμη, για της οποίας την ίδρυση παραδίδονται τρείς εκδοχές.

Η πρώτη είναι ότι η Κύμη ήταν μία αμαζόνα ανταγωνίστρια της αμαζόνας Μυρίνας, η οποία κατέκτησε όλη την ανατολική Μεσόγειο.

Η Κύμη για να εδραιώσει την ισχύ της στο Αιγαίο, λέγεται ότι ίδρυσε την ομώνυμη πόλη στην ανατολική ακτή της Εύβοιας. Κατά τη δεύτερη άποψη, το όνομα της Κύμης προέρχεται από το κύμα λόγω της στενής σύνδεσης των ναυτικών κατοίκων της με τα κύματα, τους ανέμους και τη θάλασσα.

Η τρίτη και η τελευταία εκδοχή, υποστηρίζει ότι η Κύμη προήλθε από τη λέξη Κώμη (Κωμόπολη), σύμφωνα με τη φωνητική εξέλιξη: Κώμη --> Κούμη --> Κύμη. Ας σημειωθεί ότι οι ντόπιοι προφέρουν ακόμη και σήμερα την Κύμη ως Κούμη και οι κάτοικοι της ονομάζονται Κουμιώτες.


*Δείτε για διαμονή στο: 
http://www.arxontikokimis.gr/