~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Αγία Παρασκευή: Ο εντυπωσιακός χαιρετισμός του 'Νήσος Μύκονος' στη Χίο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το έθιμο για τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών του νησιού
Μοναδικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν την Τρίτη στον Προεόρτιο Εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στη μικρασιατική γειτονιά του Καστέλλου της Χίου.
Τα διερχόμενα πλοία της γραμμής πιστά στο έθιμο των τελευταίων ετών απέδωσαν χαιρετισμό στον προσφυγικό ναό της Αγίας Παρασκευής που έχτισαν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες του 1922 ακριβώς απέναντι από την Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ, το Κιόστε, την πατρίδα δηλαδή από την οποία ξεριζώθηκαν και δεν γύρισαν ποτέ.
Τις εντυπώσεις εφέτος έκλεψε το πλοίο «Νήσος Μύκονος» που μετά την αναχώρησή του από τη Χίο με προορισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης, έφθασε έξω την εκκλησία και απέδωσε χαιρετισμούς κάνοντας χρήση φωτοβολίδων, καπνογόνων και της κόρνας του πλοίου. .
    Δείτε το βίντεο:    
στη δ/νση : http://news247.gr/eidiseis/koinonia/agia-paraskeyh-o-entypwsiakos-xairetismos-toy-nhsos-mukonos-sth-xio.4780997.html

Τιμή επίσης απέδωσαν επίσης το πλοίο «San Nicolas», το ναυαγοσωστικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού «Γαύδος- Λ.Σ. 090» καθώς και η λάντζα «Ισίδωρος»
(Πηγή: Πολίτης Χίος)
_____________