~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Αδέσποτα: Μια σύγκριση που μας ντροπιάζει..

      ΚΟΙΝΩΝΙΑ      
Κυριακή, 1 Νοέμβριος, 2015

             Εμείς και αυτά            


Λένε πως ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται από το πώς συμπεριφέρεται απέναντι στα ζώα. Αν αυτό ισχύει, θα πρέπει να ντρεπόμαστε, ως λαός, για τους δημάρχους μας, που στην πλειονότητά τους -πάντα υπάρχουν οι φωτεινές εξαιρέσεις- βγάζουν μια απίστευτη βαρβαρότητα απέναντι στα άτυχα αδεσποτάκια.
Οπως μάθαμε απ' την ιστοσελίδα της κυρίας Αλεξ Κοντού, στην Τουρκία έχει ξεκινήσει απ' το 2013 μια εκστρατεία συγκέντρωσης τροφών για τα αδέσποτα.
Δήμαρχοι μικρών και μεγάλων τουρκικών πόλεων έχουν τοποθετήσει ειδικούς κάδους, στους οποίους οι κάτοικοι μπορούν να βάζουν τα φαγητά που τους περισσεύουν (ειδικά τα ψωμιά), με τα οποία οι υπάλληλοι του δήμου και μέλη ζωοφιλικών σωματείων ταΐζουν τα δύστυχα ζωάκια.
Το πρόγραμμα αυτό λέγεται «Bayat ekmek Toplama» (οι δύο πρώτες λέξεις σημαίνουν μπαγιάτικο ψωμί, την τρίτη λέξη δεν την ξέρω) και μακάρι να 'χαμε κι εδώ κάτι αντίστοιχο.
Δυστυχώς, όχι μόνο δεν έχουμε κάποιο τέτοιο πρόγραμμα, αλλά καθημερινά ζούμε φαινόμενα που μας εξοργίζουν.
Και που οδήγησαν την ΠΦΠΟ (Πανελλαδική Φιλοζωική - Περιβαλλοντική Ομοσπονδία) να απευθύνει την παρακάτω επιστολή-έκκληση στον Αρειο Πάγο, με τελευταία αφορμή την τραγική κατάσταση του δημοτικού «κυνοκομείου» του Βόλου, αποκλειστικά υπεύθυνος για την οποία είναι ο δήμαρχος Αχ. Μπέος.
Παναγιώτης Διαμαντής 
- Εφημερίδα των Συντακτών