~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ, για την ασφάλεια, τον πολιτισμό και το περιβάλλον στους δρόμους

   ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ:     «Φρένο στην οδήγηση – Γκάζι στη ζωή» 
Π ρ ό σ κ λ η σ η
Φίλες και φίλοι,

Είμαστε η ομάδα «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ, για την ασφάλεια, τον πολιτισμό και το περιβάλλον στους δρόμους». Στόχος μας είναι η βελτίωση των συνθηκών στη Λεωφόρου Μαραθώνος, η οποία έχει εξελιχθεί σε κεντρική οδική αρτηρία της περιοχής των Μεσογείων, δρόμο που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Ο μεγάλος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων, οι κακοτεχνίες κατά μήκος της λεωφόρου, οι διαφημιστικές πινακίδες που έχουν «χτισθεί» παραπλεύρως αλλά και οι μικρότερες που εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών, είναι μερικά από τα θέματα που θέλουμε να διορθωθούν, αλλά και η προσπάθεια ενημέρωσης των οδηγών, προκειμένου να βελτιώσουμε την οδική μας συμπεριφορά.
Έχουμε ήδη στο ενεργητικό μας:
Εκδήλωση, στην οποία ομιλητές ήταν η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ο διοικητής τροχαίας Αγίας Παρασκευής, και η ομάδα Εθελοντών Ε.Ο.Μ.Α.Κ. που έκανε επίδειξη για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ατυχήματος, στην οποία επιλέξαμε κατόπιν ευγενούς άμιλλας και το λογότυπο και σύνθημα της εκστρατείας μας.
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε σχολεία της Παλλήνης, δόθηκαν ειδικά έντυπα από την Τροχαία Αγ. Παρασκευής για την οδική ασφάλεια, ξεχωριστά για τους γονείς και για τους μαθητές, σε συνεργασία με την ΕΛΠΑ. Επίσης η κοινωνία πολιτών πέτυχε να τοποθετηθούν ειδικά προειδοποιητικά σήματα για τους οδηγούς στο ύψος του 1ου Λυκείου και πρώτου Γυμνασίου Παλλήνης.
Ηλθε η ώρα να δυναμώσει η φωνή μας. Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε ενεργά σε αυτήν την πρωτοβουλία, σας προσκαλούμε στη συγκέντρωσή μας, τη

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009, στις 7:00μ.μ., στην αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος Πικερμίου (πλατεία Πικερμίου – Άγιος Χριστόφορος)

Η προσέλευση είναι ελεύθερη, σας περιμένουμε με χαρά, θετικό πνεύμα και διάθεση συμμετοχής και δημιουργίας. Ελάτε να βάλουμε φρένο στην οδήγηση, γκάζι στη ζωή!

Τα μέλη της ομάδας Μαραθώνιο Παρατηρητήριο
Πολιτών «Φρένο στην Οδήγηση, Γκάζι στη Ζωή!»
 
 
*από την : Ανατολική Αττική News