~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Απολαυστικό σόου στον Δήμο Μαραθώνα

ΓΡΑΦΕΙ 
Photo: dimotisnews.gr

Τελικά ο Χαρ. Τρικούπης και ο Ηλ. Ψινάκης δεν συναντήθηκαν ποτέ: το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» της Τετάρτης ήταν «σχήμα λόγου», όπως είπε εκ των υστέρων ο δήμαρχος που δεν θέλει να τον φωνάζουν δήμαρχο. Κι έτσι, ευτυχώς για τον κ. Ψινάκη, ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος, με τον οποίο συναντήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι, του εγγυήθηκε πως θα του δοθεί μέρος των χρημάτων που έχουν προϋπολογιστεί για τον Δήμο Μαραθώνα, ώστε να κλείσει τις «μαύρες τρύπες» στη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Αλλά αν ο δήμος ισορρόπησε και πάλι, δεν συνέβη το ίδιο και με το δημοτικό συμβούλιο.
Την Πέμπτη στον Μαραθώνα, βλέπετε, είχε λαϊκή απογευματινή. Στις 4 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο και την παράσταση δεν παρακολούθησαν μόνο οι κάμερες, αλλά και 500 Μαραθωνίτες, αφού είναι βέβαιον πως σε κανένα κανάλι, όσο και να έψαχναν, δε θα έβρισκαν τίποτε εξίσου διασκεδαστικό. Κι έτσι, γύρω γύρω στην αίθουσα κάθονταν όρθιοι οι υποστηρικτές της προηγούμενης δημοτικής αρχής, δηλαδή του Ιορδάνη Λουίζου, που πάλευαν να παραμείνουν σοβαροί σε κάθε θανατηφόρα ατάκα του νυν δημάρχου. Ενώ στο κέντρο της αίθουσας, σε πλαστικές καρέκλες καραδοκούσαν οι ψινακικοί, έτοιμοι για γέλια, χειροκροτήματα και φωνές ενθουσιασμού. Οσο για το τι γινόταν στο δημοτικό πάλκο... είναι από τα θεάματα που αν δεν τα δεις, δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι συμβαίνουν στ’ αλήθεια.
Ο παλιός δήμαρχος να λέει «με ρώτησαν στην Τατιάνα (σ.σ.: Στεφανίδου) πώς νιώθω όταν με λέτε “Κουκλίτσα μου”. Τι να πω;». Και ο Ηλ. Ψινάκης να απαντάει «Και πώς να σας πω; Κλέφτη; Δεν μπορώ!». Στις κερκίδες, οι μαραθωνίτες μία να ξεκαρδίζονται και μία να ορμάνε ο ένας στον άλλον, με τους αστυνομικούς να παλεύουν να τους βγάλουν έξω σηκωτούς. Και μετά τη διακοπή για ξυλοδαρμό, ο παλιός δήμαρχος να συνεχίζει, «σας παραδώσαμε λοιπόν ένα δήμο...». «Νοικοκυρεμένο!», να συμπληρώνει ο Η. Ψινάκης. «Εκεί είχατε μείνει». Και από κάτω το γέλιο να πέφτει όπως το κονσερβαρισμένο στα αμερικανικά σίριαλ.
Στα ενδιάμεσα της συνεδρίασης, άλλα αστέρια της κωμωδίας αχνοφέγγουν. Οπως η δημοτική σύμβουλος Μ. Μυλωνά, ας πούμε, που διαμαρτύρεται «γιατί να φεύγουν τα κανάλια όταν ξεκινάμε να λέμε για τα θέματα του Δήμου; Να τους πείτε να κάτσουν, να δουν τι ωραία συζήτηση κάνουμε!». Ή ο Σπύρος Λιβαθηνός, ο παλιός μπαλαδόρος του «τριφυλλιού», που τώρα είναι πρόεδρος του Δ.Σ. κι έχει και καμπάνα για να επιβάλλει την τάξη. «Εχουμε παίξει κι εμείς ποδόσφαιρο», τολμά να πει μπροστά του ένας άλλος δημοτικός σύμβουλος. Ο Ηλ. Ψινάκης τον κοιτάζει υπό γωνία. «Εσείς είχατε τον ρόλο της μπάλας να υποθέσω;», του λέει ευγενικά.

Αλλά τίποτε καλό δεν κρατάει πολύ. Επειτα από ένα δίωρο που ο Μάρκος Σεφερλής θα ζήλευε θανάσιμα, ο Ηλ. Ψινάκης φεύγει υπό τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης και των φίλων της κωμωδίας, γιατί «έχω να δώσω μία κατάθεση στην Αστυνομία». Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το ρεπορτάζ τελείωσε. Ξαφνικά, απ’ το βάθος της αίθουσας ακούγεται ένα βροντώδες «εδώ είμαι, μη με ψάχνει στα κανάλια!». Ενας δημοτικός σύμβουλος που τον έχουν καταγγείλει για υπεξαίρεση έχει μόλις κάνει την εμφάνισή του. Απ’ τη γωνία, ένας δεύτερος σύμβουλος ορμάει προς το μέρος του, ενώ δύο δημότες πιάνονται κι αυτοί στα χέρια. Τι κι αν είναι όλοι τους γύρω στα 60; «Θα σε φάω ρε!» ο ένας, «κρατάτε με!» ο άλλος. Δύο αστυνομικοί πάνε να μπουν στη μέση, αλλά... «Μη μ’ αγγίζετε! Θα κάνω κακό», τσιρίζει ο μαραθωνίτης σαν τον Χατζηχρήστο στον «Μπακαλόγατο», ενώ ο άλλος πάει να αρπάξει την καρέκλα να του τη φέρει καπέλο. Που θα πει πως δεν φταίει ο Ηλ. Ψινάκης γι’ αυτά που συμβαίνουν στον όμορφο δήμο του Μαραθώνα. Εκείνος απλώς έφερε τις κάμερες. Η παράσταση, όμως, είχε αρχίσει νωρίτερα.

Έντυπη εφημ. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  - 17.10.2014