~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Τα μυνήματα της συναυλίας στο Γραμματικό

ΤΑΝ επί ΤΑΣ αν θέλετε ή και ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ πρέπει να είναι το σύνθημα μας, μεθαύριο.

Όσοι θεωρούμε ότι αυτή η συναυλία, γίνετε μόνο για τον ΧΥΤΑ, είμαστε βαθιά νυχτωμένοι.Για τα λαμόγια που ονειρεύονται επεκτατικά καταστροφικά έργα στην περιοχή, αλλά και τους τοπικούς πολιτικάντηδες, έχει ιδιαίτερη σημασία.
Η συναυλία οργανώνεται από τον λαό της περιοχής (Μαραθώνιου Δήμου), χωρίς την βοήθεια των αρχόντων στέλνοντας το μήνυμα μίας νέας αρχής στον αγώνα της υποβάθμισης του τόπου. Και υποβάθμιση δεν είναι μόνο τα ΧΥΤΑ, αλλά και τα τσιμεντονήσια, οι παραλιακές αναπλάσεις, τα αιολικά πάρκα, οι λεωφόροι καρμανιόλες και πολλά άλλα.
Γι αυτό πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρών όλοι.
Το Γραμματικό το Σάββατο θα είναι το προπύργιο, δείχνοντας σε όλους αυτούς που θέλουν και πλάθουν όνειρα για να λυμαίνονται τον τόπο μας, ότι ο λαός έπαψε να τρώει το κουτόχορτο που του προσέφεραν.
Είναι η στιγμή αυτή που θα τους αποτρέψει να κάνουν τέτοια σχέδια, κάτι που θα επιτευχθεί με την μαζική παρουσία μας.

Χωρίς ενημέρωση για την συναυλία από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, αλλά μόνο από φιλικούς ιστότοπους και μέρος του τοπικού τύπου!!!! Δείχνει την μεγάλη σημασία που έχει για όλους αυτούς η ΜΗ προσέλευση του πολίτη.

ΔΕΝ πρέπει να τους δώσουμε αυτή την χαρά και το βήμα για την καταστροφή του πανέμορφου τόπου μας.
ΟΛΟΙ πρέπει να δώσουμε δυναμική παρουσία, να ενημερώσουμε γείτονες και φίλους, για μία συναυλία που θα κρατήσει 2-3 ώρες, αλλά θα είναι δυναμικό κτύπημα, θα είναι η ελεύθερη έκφραση των κατοίκων, απέναντι στην αυθαίρετη καταστροφή του τόπου και της ζωής μας.
Ο Καλλικράτης θα μας φέρει πολλές εκπλήξεις, εκπλήξεις που οι πολιτικοί γνωρίζουν καλά, αλλά δεν μιλούν για αυτά.
Υπάρχουν έτοιμα σχέδια, ή αν θέλετε σχέδια που μας έλεγαν ότι έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!!!!! Και θα εμφανιστούν εν τη γενέσει του νέου Δήμου.
Αν το Σάββατο δεν φωνάξουμε δυναμικά ΟΧΙ, φοβάμαι πως θα βρεθούμε ανήμποροι πλέον, μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις…..
Ο Οκτώβρης ήρθε και έχουμε εκλογές και υποσχέσεις θα ακούμε πια πολλές

Χορεύουν πλέον οι πολιτικοί που όλοι λένε θα κάνουμε πολλά.
Γειά σου Αν Αττική, που ποτέ σου δε ξυπνάς μα αλλάζεις προσκεφάλι και ξανά κοιμάσαι πάλι
όνειρα πολλά δεν βλέπεις μην ο ύπνος ταραχθεί και εμπιστοσύνη τρέφεις εις το κάθε μπουγιουρντί…..
Το Σάββατο 17 Ιουλίου λοιπόν, πρέπει να βρεθούμε όλοι παρέα με τον Δημήτρη Παναγόπουλο ,τον Κώστα Λειβαδά και τους LEXICON PROJECT, στο πλαίσιο της κινητοποίησης των κατοίκων του με αιτήματα ενάντια στο ΧΥΤΑ Μαραθώνα και υπέρ της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων.
Οι ΧΥΤΑ είναι η χειρότερη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων γιατί κοστίζουν ακριβά, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας και καταστρέφουν το περιβάλλον (μολύνουν το έδαφος, τα υπόγεια νερά και τον αέρα).
Θα μπουν στην καθημερινότητά των κατοίκων εκατοντάδες διελεύσεις απορριμματοφόρων στη λεωφόρο Μαραθώνος και μέσα από την πόλη της Νέας Μάκρης.
Η ποιότητα της ζωής των κατοίκων θα υποβαθμιστεί.


Και όμως υπάρχει λύση.
Η ανακύκλωση με διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή, η ανάκτηση, η επαναχρησιμοποίηση και η κομποστοποίηση είναι οι μέθοδοι για τη μείωση των οικιακών και δημοτικών αποβλήτων.

Λύση που δεν προωθούν στο έρπακο δυνατό οι πολιτικοί μας, αφού δεν μπορούν να υψώσουν το ανάστημα τους ενάντια στις βουλές των εργολάβων- εκδοτών…