~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Εμάς, μας ρώτησε κανείς; Εμείς θέλουμε τα προσφυγόπουλα στο σχολείο μας! Kείμενο μαθητών της ΣΤ' τάξης του 106ου Δημ Σχολείου ΑΘΗΝΩΝ


''Τον τελευταίο καιρό ακούμε από κάποιους γονείς και μεγάλους στην Ελλάδα, να δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Εμάς όμως μας ρώτησε κανείς; Είναι παιδιά που έχουν έρθει από χώρες που γνώρισαν τον πόλεμο, πέρασαν πολλά μέχρι να έρθουν εδώ τραυματισμένα και άρρωστα, ενώ πολλά απ’ αυτά έχασαν τη ζωή τους. Τώρα ζούνε σε οικόπεδα τριγυρισμένα από σύρμα χωρίς να τρέφονται καλά. Δεν φτάνει μόνο αυτό, τώρα δεν τους θέλουν και στα σχολεία.
Μας φαίνεται παράξενο και μας προκαλεί έκπληξη και απογοήτευση ότι γονείς, σκέφτονται έτσι για κάποια άλλα παιδιά που θα μπορούσαν να ήταν και δικά τους και δεν τα δέχονται με οποιαδήποτε προϋπόθεση. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουμε όλοι πρόσφυγες, όπως πολλοί από εμάς υπήρξαμε παλαιότερα.
Εμείς οι μαθητές της Στ’ τάξης του 106ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών δηλώνουμε ότι επιθυμούμε και καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στο σχολείο μας, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, φυλής χωρίς καμία προϋπόθεση. Είναι παιδιά σαν κι εμάς που χρειάζονται την αλληλεγγύη μας, την αγάπη μας, την συμπόρευσή μας για μόρφωση, για ελευθερία, ζωή χωρίς πόλεμο, ρατσισμό και εκμετάλευση από τους ισχυρούς αυτού του κόσμου. Όλοι είμαστε ίσοι σε έναν κόσμο χωρίς διαχωρισμούς, σαν μια μεγάλη κοινότητα''
Υ/Γ
Τα παραπάνω κείμενο το συνόδευσαν με ένα ποίημα του Παλαμά:
Μια στράτα χιλιοπατημένη
τον καβαλάρη νηστικό
τον πεζοδρόμο διψασμένο
θάφτει στον κουρνιαχτό.
Εκεί το σπίτι μου θα χτίσω
με μια βρυσούλα στην αυλή
πάντα η γωνιά του θα καπνίζει
κι η θύρα του ανοιχτή.
Επίλογος
Μια ηχηρή απάντηση έδωσαν σε όλους του συλλόγους γονέων και κηδεμόνων που αποφάσιζαν να κλείσουν τις πόρτες των σχολείων στα προσφυγόπουλα, τα παιδιά της ΣΤ' τάξης του 106ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (κοινωνικό δίδαγμα)...

Καληνύχτα Ελλάδα..... Άχρηστοι. Ούτε να κλέψουν δεν μπορούν!

Άχρηστοι. Ούτε να κλέψουν δεν μπορούν!
Λονδίνο 30-09-2016

Ο φίλος Γραμματικιώτης που έτυχε να ήταν εχθές στα Δικαστήρια της Ευελπίδων για δική του υπόθεση ΔΕΝ το πίστευε με τα αυτιά του το τι άκουγε για την υπόθεση του ΧΥΤΑ Γραμματικού.
29.09.2016 Ευελπίδων Τριμελές Πλημμελειοδικών

Στην αρχή το λόγο το πήρε ένας «Μουσάτος» , πρώην επιθεωρητής περιβάλλοντος !!! Εκείνος το πάλεψε όσο μπορούσε !!Υποστήριξε ότι υπάρχει ΡΕΜΑ. Στη συνέχεια είπε ότι απομακρύνθηκε από την Υπηρεσία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και δεν παρακολουθούσε τις εξελίξεις.
Μετά το λόγο ήρθε σε έναν κύριο «Ασπρομάλλη»!! Ήταν Φοβισμένος – Διστακτικός- Δεν ήθελε να πάρει ΘΕΣΗ !!! Και γιατί άλλωστε καλοί μου άνθρωποι ?? Άλλωστε η Ιστορία μας λέει ότι όποιος πάει «κόντρα» στο Σύστημα !!! Τα Σύστημα τον τιμωρεί και τα παραδείγματα είναι αμέτρητα.
Τελικά Αξιότιμε κύριε Φ. Ντζουροπάνο ΕΙΝΑΙ έτσι ?? Τι θέση κρατήσατε όταν ερωτηθήκατε για τα ΡΕΜΑΤΑ ?? Ήσασταν Φοβισμένος και Δισταχτικός ?? 
Μα γιατί η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σας υποστήριζε !!! ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ??
Έχει άλλωστε αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ πόσο πολύ τα βάζει με τα συμφέροντα ή το σήμερα μας κάνουν τον ΚΙΝΕΖΟ ???
Και να θέλετε να κρυφτείτε ο Θεός με έφερε πάλι μπροστά σας !!! Λες και ΔΕΝ θα το μάθαινα !!! Να είναι καλά ο Γραμματικιώτης, κακώς βέβαια που ΔΕΝ μίλησε !!! Αχχχχχχχχχχχχχχχ και να ήμουνα στο Δικαστήριο !!!!

Καληνύχτα Ελλάδα
Κ. ΓΚΙΚΑΣ

~~~~~~~~~~~~~~~~

Στο ΣτΕ επεδείχθη χάρτης της ευρύτερης λεκάνης απορροής στην οποία ανήκει το Γραμματικό;

Κάτι δεν πάει καλά στα δικαστήρια της Ελλάδας. Κάτι δεν πάει καλά. Ολόκληρη Λίμνη Μαραθώνα είναι στα ψηλότερα, δεν το πρόσεξε κανένας στο δικαστήριο;
Δεν έχουμε καταλάβει γιατί το όριο των 1000 στρεμμάτων αφορά το Γραμματικό και το ΧΥΤΑ που έχει γίνει εκεί. Δεν έχουμε δηλαδή καταλάβει πως ένα δικαστήριο (ακόμη και Μπανανίας) χωρίς χάρτη της λεκάνης απορροής όλης της περιοχής, στην οποία ανήκει και το ΧΥΤΑ Γραμματικού λαμβάνει αποφάσεις.Το έχουν χάσει τελείως… και αυτά τα κόλπα στην ΕΕ δεν περνάνε.

Άχρηστοι. Ούτε να κλέψουν δεν μπορούν!