~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Διαγραφή του χρέους χωρών που έχουν μεγάλο πρόβλημα, ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας


Πολιτικά νέα - ειδήσεις

Διαγραφή του χρέους χωρών που έχουν μεγάλο πρόβλημα, ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della sera
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Την κατάργηση του μνημονίου, αλλά και τη διαγραφή του χρέους των χωρών που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ιταλική εφημερίδα Corriere della sera. Ο Α. Τσίπρας, στις δηλώσεις του σημείωσε ότι το μνημόνιο δεν αποδίδει και επισήμανε ότι «μόνο το σβήσιμο του χρέους των χωρών σε μεγαλύτερη δυσκολία στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να σταματήσει την κρίση». Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να συγκληθεί μια νέα διάσκεψη, σαν εκείνη που συνήλθε στο Λονδίνο, το 1953, όταν διεγράφη μεγάλο μέρος του γερμανικού χρέους και δόθηκε αναβολή στο Βερολίνο, σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των τόκων». Όπως είπε, «μετά τη διαγραφή του χρέους των χωρών που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, πρέπει να εγκριθεί ένα σχέδιο Μάρσαλ με στόχο τη ρευστότητα, για να δοθεί νέα ώθηση στην ανάπτυξη και την παραγωγικότητα».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ακόμη ότι «η ανεργία έφτασε το 25% από την αρχή της κρίσης, πριν πέντε χρόνια. Το ένα τρίτο του κόσμου ζει κάτω από το όριο της φτώχειας» και συμπλήρωσε ότι «από τη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ τα 31 χρειάζονται για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στην πραγματική οικονομία θα καταλήξουν μόνον 500 με 600 εκατομμύρια».
Ακόμη, ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι ότι θέλει να οικοδομήσει μια Ευρώπη στα μέτρα της Γερμανίας, αντί να εργασθεί για μια ευρωπαϊκή Γερμανία και επαναλαμβάνει ότι «το Μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί, διότι δεν αποδίδει».
Τέλος, σε ό,τι αφορά το μέλλον του ευρώ, σημείωσε ότι «η ζώνη του ευρώ είναι μια αλυσίδα που τη συνθέτουν δεκαεπτά κρίκοι. Αν ένας σπάσει, θα διαλυθεί όλη. Μετά την Ελλάδα σειρά θα έχουν οι άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης, η Ισπανία, η Πορτογαλία και στο τέλος η Ιταλία».

_____________________________
12/10/2012 - 13:31 -