~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο: «ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ – ΕΥΡΩΠΗ» του Ιωάννη Μ. Αρβανίτη,


"Μαραθώνας - Ευρώπη" του Ιωάννη Αρβανίτη



Κυκλοφόρησε η Β΄ έκδοση του βιβλίου του Ιωάννη Μ. Αρβανίτη, Δρ. Σορβόννης - Επιτ. Συμβούλου Α΄ του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, με τίτλο:
«ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ – ΕΥΡΩΠΗ

Ο Μαραθώνας: αφετηρία ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής συνείδησης και απαρχή της Ιστορίας της Ευρώπης»

Ειδικότερα, τα θέματα που πραγματεύεται ο κ. Αρβανίτης στο βιβλίο του είναι: Α΄. Ευρωπαϊκή Ιστορική Παιδεία, Β΄. Ο Μαραθώνας: αφετηρία ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής συνείδησης και απαρχή της Ιστορίας της Ευρώπης και Γ΄. 490 π.Χ. – 2010 μ.Χ. – Μνήμης χρέος: Επέτειος των 2500 χρόνων από την κοσμοϊστορική μάχη.

Παραθέτουμε μια επιτομή των όσων αναλυτικά και με επιχειρήματα αναφέρονται στο βιβλίο: «Στο Μαραθώνα (490 π.Χ.), για πρώτη φορά συγκρούστηκαν σ’ Ευρωπαϊκή χώρα όχι απλά οι Έλληνες με τους Πέρσες, αλλά γενικά η Ανατολή με τη Δύση, ο Ασιατικός κόσμος κατά του Ευρωπαϊκού κόσμου.

Κατά τις πληροφορίες στους αρχαίους Έλληνες Συγγραφείς, το εθνικό όνομα ‘Ευρώπη’ χρησιμοποιείται και ως επωνυμία της Ελλάδας, αλλ’ επίσης και με την ευρύτερη έννοια για τον προσδιορισμό και ολόκληρης της ηπείρου. Μάλιστα, τα δύο  εθνικά ονόματα «Ευρώπη» και «Ελλάς» χρησιμοποιούνταν ως συνώνυμα, για την Αρχαία Ελλάδα.

Ο Μαραθώνας αποτελεί την απαρχή της Ευρωπαϊκής Ιστορίας και ακριβώς από αυτή τη Μάχη ο Ευρωπαίος συνειδητοποίησε τη διαφορετικότητά του από τους Ασιάτες. Οι Πέρσες πράγματι έχοντας ως σκοπό την κυριαρχία στη Μεσόγειο και στη συνέχεια την υποδούλωση ολόκληρης της Ευρώπης, έπρεπε πρώτα να καταλάβουν την Ελλάδα, αρχίζοντας από την Αττική, καθότι αποτελούσε και τη φυσική γέφυρα από την Ασία στην Ευρώπη.



Σε πολλά χωρία των κλασικών Συγγραφέων τονίζεται η σπουδαιότητα της Μάχης του Μαραθώνα για το μέλλον της Ελλάδας καθώς και ολόκληρης της Ευρώπης. Και για να τονίσουμε τη σημασία της Μάχης, αναφέρουμε τα λόγια του Γάλλου Ελληνιστή R. Grousset: «Ορίζω την Ευρώπη: το σύνολο των χωρών κληρονόμων του Ελληνικού πολιτισμού. Η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό πνεύμα απόχτησε συνείδηση του εαυτού του, τούτο συντελέστηκε στην Ελλάδα, κατά τον 5ο αι. π.Χ. Συντελέστηκε με την εναντίωσή του στους Ασιάτες κατ’ αυτές τις ημέρες του Μαραθώνα και της Σαλαμίνας…’.».

----------
* Όσοι ενδιαφέρεστε να προμηθευτείτε το βιβλίο «ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ – ΕΥΡΩΠΗ, ο Μαραθώνας: αφετηρία ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής συνείδησης και απαρχή της Ιστορίας της Ευρώπης» του Ι.Μ. Αρβανίτη, μπορείτε να απευθύνεστε στον συγγραφέα, τηλ: 210 7784972