~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Στάση ζωής - Γιατί επιλέξαμε το ποδήλατο;


Η φιλοσοφία του προγράμματος «Γνωρίζω την πόλη μου με το ποδήλατο» γεννήθηκε από την ανάγκη των συμμετεχόντων ΜΚΟ να υλοποιήσουν δράσεις σε τοπικό επίπεδο, οι οποίες να αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σημασία, αλλά και τη δυναμική του εθελοντισμού, κάνοντας ταυτόχρονα μια σημαντική διαφορά στην ποιότητα ζωής όλων μας. Το πρόγραμμα συνάδει με μία σειρά δεσμεύσεων και προοπτικών που ανοίγει η Κοινωνία των Πολιτών, και αποσκοπεί στο να αναδείξει τη μεγάλη της σημασία, αλλά και να δείξει πως με μικρές, καθημερινές αλλαγές και κινήσεις, μπορούμε όλοι να συνεισφέρουμε στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας, υιοθετώντας έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς.
To πρόγραμμα «Γνωρίζω την πόλη με ποδήλατο» γεννήθηκε από μία σειρά αναγκών και διαπιστώσεων, που έφεραν κοντά ΜΚΟ από όλη την Ελλάδα, πολλές φορές με διαφορετικό αντικείμενο, αλλά πάντα με ένα κοινό όραμα και με κοινή διάθεση. Αναλυτικά:

Καθώς το ποδήλατο αποτελεί το πλέον οικολογικό μέσο μεταφοράς και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, το πρόγραμμα συνάδει με τις δεσμεύσεις του Πρωτοκόλλου του Κιότο, που αποσκοπεί στη μείωση των ρύπων, της μόλυνσης του περιβάλλοντος, αλλά και στη δημιουργία πόλεων με ένα περισσότερο «ανθρώπινο» πρόσωπο.
Το πρόγραμμα δομήθηκε πάνω στη διαπίστωση ότι προκειμένου να επιτευχθούν αλλαγές, απαιτείται η μικρή εμπλοκή όλων μας, η οποία οδηγείται σταδιακά σε πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, αλλά και σε αλλαγή στη στάση ζωής μας και στο πως αντιλαμβανόμαστε τα καθημερινά μας προβλήματα.
Μέσω του προγράμματος, αναδεικνύεται η αναμφισβήτητα μεγάλη σημασία του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς, η οποία οφείλει να γίνει βίωμα για όλους μας, αλλά και η δύναμη της συνεργασίας για να επιτευχθεί ένας μεγαλύτερος στόχος.
Η χώρα μας έχει ευλογηθεί με μια πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, αλλά και με τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, τα οποία πολλές φορές απλά παίρνουμε ως δεδομένα. Μέσω του προγράμματος, οι Δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να «μάθουν» την πόλη τους από την αρχή, αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τον τοπικό πλούτο της κάθε περιοχής, με τον πλέον ευχάριστο τρόπο. Ειδικά δε η νεολαία θα έχει τη δυνατότητα να εξοικειωθεί με αυτή τη κληρονομιά, και με αυτόν τον τρόπο, να γίνει θεματοφύλακάς της.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να εμφυσήσει μία περισσότερο οικολογική συνείδηση στους συμμετέχοντες, και να τους προτρέψει να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς στην πόλη. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα έχουν τη δυνατότητα να ξανανιώσουν την ευεξία και τη χαρά της άθλησης, αλλά θα συμβάλλουν επίσης στην απάλυνση μιας σειράς προβλημάτων που χαρακτηρίζουν τις σύγχρονες πόλεις, όπως είναι οι ρύποι και η μόλυνση και το κυκλοφοριακό κομφούζιο.

ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
WWF
ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Γιώργος Σεφέρης από την Σμύρνη της Μικράς Ασίας στα πέραντα του Κόσμου...

Περάσαμε κάβους πολλούς πολλά νησιά τη θάλασσα
που φέρνει την άλλη θάλασσα, γλάρους και φώκιες.
Δυστυχισμένες γυναίκες κάποτε με ολολυγμούς
κλαίγανε τα χαμένα τους παιδάκια άλλες αγριεμένες γύρευαν το Μεγαλέξαντρο
και δόξες βυθισμένες στα βάθη της Ασίας.
Αράξαμε σ΄ ακρογιαλιές γεμάτες αρώματα νυχτερινά
με κελαϊδίσματα πουλιών, νερά που αφήνανε στα χέρια
τη μνήμη μιας μεγάλης ευτυχίας. Μα δεν τελειώναν τα ταξίδια.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ

*Γεννήθηκε το 1900 στη Σμύρνη και πέθανε το 1971 στη διάρκεια της δικτατορίας και η κηδεία του απέκτησε χαρακτήρα αντιδικτατορικής εκδήλωσης.

http://www.de.sch.gr/mikrasia/galin2.htm