~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

TΩΡΑ "λουκέτο" των παράνομων λατομείων Μαρκοπούλου


Αεροφωτογραφία των λατομείων Μαρκοπούλου
(φωτο: Νίκος Δανιηλίδης)


Οι δικαστικές αποφάσεις για "λουκέτο" των παράνομων λατομείων στη χώρα μας ικανοποίησαν σε πρώτη φάση την τοπική κοινωνία και έδωσαν την εντύπωση ότι κάτι επιτέλους κινείται στη χώρα προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η συνέχεια, ωστόσο, απέδειξε ότι τα "νομικά όπλα" ήταν μάλλον άσφαιρα, αφού οι αποφάσεις μένουν ανεκτέλεστες, με τρανό παράδειγμα τα λατομεία Μαρκοπούλου που συνεχίζουν τις εξορύξεις.

Δυστυχώς τα παράνομα λατομεία δεν είναι το μοναδικό χρόνιο πρόβλημα στη χώρα μας. Οι εξίσου παράνομες χωματερές - πολλές εκ των οποίων μάλιστα μέσα στα λατομεία-, οι καταπατήσεις δασικών εκτάσεων, η ανυπαρξία γενικώς περιβαλλοντικού σχεδιασμού στη χώρα αποδεικνύουν την ατολμία του πολιτικού συστήματος να δώσει οριστική λύση και κυρίως να τιμωρήσει τους δράστες των "περιβαλλοντικών εγκλημάτων". Άγνοια, αδράνεια, ή σκόπιμη σιγή;


Επ' αυτοφόρω
Το παρήγορο είναι ότι το δικαίωμα για ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον έχει αφυπνίσει πλέον τους πολίτες, οι οποίοι οργανώνονται και δημιουργούν νέα κινήματα.

Το απέδειξαν στην εκστρατεία του ΣΚΑΪ και της "Καθημερινής" για τον Κηφισό, στις κινητοποιήσεις για τον Ασωπό, στη δεντροφύτευση των καμένων και τώρα στα λατομεία Μαρκόπουλου.

Το ΣΚΑΪ.gr δίνει για ακόμα μία φορά το λόγο στους πολίτες και ζητά τη γνώμη τους για την λειτουργία των λατομείων Μαρκοπούλου.

Επίσης, όσοι επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν για την περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος στην Ανατολική Αττική που προκαλεί η λειτουργία των λατομείων μπορούν να ψηφίσουν μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας του ΣΚΑΪ. http://www.skai.gr/latomia


• Επικίνδυνα και παράνομα
• Υπεράνω του νόμου
• Οι "Νέοι Φάκελοι" για τα λατομεία
• Απέραντος σκουπιδότοπος

http://www.skai.gr