~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Βασίλης Οικονόμου: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Το  μήνυμα των Εκλογών  στην Περιφέρεια Αττικής


(Άρθρο του  Βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου  
για «Πολιτικά Θέματα» 20-08-2010) 


Τον Νοέμβρη  ο λαός θα αποφασίσει για τους νέους Δήμους και τους αιρετούς πλέον Περιφερειάρχες. Οι εκλογές αυτές, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να τις υποβαθμίσουν πολιτικά, αποτελούν τις πλέον κρίσιμες πολιτικές εκλογές στο νέο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε μετά την αποδοχή του Μνημονίου Δανεισμού. Ειδικά οι εκλογές στην Αττική, την μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας όπου διαμένει ο μισός περίπου πληθυσμός της Ελλάδας, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ανεξάρτητα από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος του ελληνικού λαού. 
Η Περιφερειακή ηγεσία που θα προκύψει από τις εκλογές οφείλει να πάρει θέση για το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον όπου θα ασκεί τις αρμοδιότητές της και να δεσμευτεί στον λαό για το αν θα λειτουργήσει ως το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αντίβαρο, δημιουργώντας δημόσιες κοινωνικές δομές, αποδίδοντας κοινωνικό μισθό και προωθώντας τους πόρους της Περιφέρειας προς τους δοκιμαζόμενους Έλληνες, ή αν θα λειτουργήσει ως άβουλο και πειθήνιο εξαπτέρυγο της κεντρικής εξουσίας και των αδιέξοδων πολιτικών που εφαρμόζει.
Είναι η εκλογική διαδικασία που δίνει την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να καταψηφίσει το μνημόνιο και τις αναποτελεσματικές και άδικες πολιτικές που εφαρμόζονται.
Απέναντι  στις συντηρητικές-αδιέξοδες πολιτικές της κυβέρνησης που εφαρμόζονται πρέπει να αντιπαρατεθεί μια Συμπαράταξη Προοδευτικών Δημοκρατικών δυνάμεων, ικανή να εφαρμόσει ένα ριζοσπαστικό, ενωτικό και κοινωνικό πρόγραμμα, δημιουργώντας νέες δομές, νέες ευκαιρίες και κυρίως νέες προοπτικές για την Αττική και τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. 
Μπορούμε να ξεπεράσουμε τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος και όλοι μαζί ενωμένοι να καθορίσουμε την πορεία μας, με όπλο την κοινωνική δικαιοσύνη, την ρεαλιστική οικονομική ανάπτυξη και στόχο την ευημερία των ανθρώπων και όχι μόνο των αριθμών.