~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

«Ζόρικος» χειμώνας στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας


ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ - ΚΗΦΙΣΙΑ
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 11:32
gymnasio-diefthidria200Προβληματική θέρμανση κι ένα κακότεχνο προαύλιο «καλωσορίζουν» κάθε πρωί τους μαθητές του Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας. Κατάσταση που αναγκάζει τη διευθύντρια Δήμητρα Παυλάκου να μιλά για «συνθήκες δεκαετίας 1950». 
Ρεπορτάζ: Αμάλθεια Καραλή
Τον χειμώνα το κρύο και η βροχή κάνουν ακόμη πιο ορατά τα χρονίζοντα προβλήματα του σχολείου, για τα οποία γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα ζητούν πλέον να δοθούν άμεσες λύσεις.
Μιλώντας στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και ΚηδεμόνωνΘοδωρής Βουρλιωτάκης εξηγεί ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα είναι το γεγονός ότι οι σωλήνες του καλοριφέρ δεν έχουν επαρκή μόνωση, με αποτέλεσμα οι πιο απομακρυσμένες αίθουσες να θερμαίνονται μετά τις 12 το μεσημέρι! Την ίδια στιγμή, οι πόρτες των αιθουσών ανοίγουν κατευθείαν προς το προαύλιο κι έτσι η θέρμανση χάνεται αμέσως.

Όσον αφορά στο προαύλιο, ανέφερε ότι «όποτε βρέχει, το προαύλιο πλημμυρίζει κι έτσι τα παιδιά, μη μπορώντας να παίξουν σε αυτό, συνωστίζονται στους διαδρόμους. Η κατάσταση αυτή, όμως, είναι  ιδιαίτερα επικίνδυνη για την ασφάλειά τους».
Εκτός της ασφαλτόστρωσης του αύλειου χώρου και της επισκευής της θέρμανσης, όμως, υπάρχουν κι άλλα προβλήματα στο σχολείο, τα οποία ανέπτυξε ο Σύλλογος σε επιστολή που έστειλε στον δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη. Ειδικότερα, ο Σύλλογος ζητά:

1. Κατασκευή νέας εισόδου.
2. Μονώσεις.
3. Βελτίωση αύλειου χώρου.
4. Υδραυλικά εξωτερικού & εσωτερικού χώρου.
5. Βελτίωση εξωτερικού χώρου και ελαιοχρωματισμούς.
6. Σιδηρικές εργασίες.
7. Ηλεκτρολογικά.
8. Βελτίωση εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Πάντως, ο Θ. Βουρλιωτάκης υπογράμμισε ότι τους γονείς τούς ενδιαφέρει να λυθούν τα σοβαρότερα προβλήματα του σχολείου και δεν έχουν παράλογες απαιτήσεις. «Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε ιδιωτικό σχολείο, καθώς και το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και σε άλλα σχολεία του Δήμου» δηλώνει, ενώ αναφερόμενος στη δημοτική αρχή τη χαρακτηρίζει «πολύ συνεργάσιμη».
Εν τω μεταξύ, προκειμένου να λυθούν έστω και κάποια από τα ζητήματα, ο Σύλλογος ανέλαβε την πρωτοβουλία να καταγράψει τα επαγγέλματα των γονέων και να τους ζητήσει να βοηθήσουν, αν μπορούν, σε μικροεπισκευές του σχολείου. Επίσης, σχεδιάζει να διοργανώσει ομιλίες που να απευθύνονται στους μαθητές, προκειμένου να μάθουν πώς να κάνουν οικονομικότερη χρήση του σχολικού κτηρίου τους, ενώ θα δημιουργηθούν και ομάδες που θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.
*από το: http://www.amarysia.gr/kifisia/neagenia/39112-lr-.html