~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ- ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΥΤΑ


                                                                          ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

·       Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με την ύπαρξη στον προϋπολογισμό της περιφέρειας του ποσού τω 2.000.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του ΧΥΤΑ Γραμματικού,  η Επιτροπή Αγώνα ζήτησε κι συναντήθηκε με την περιφερειάρχη κα. Ρένα Δούρου και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη  κ. Π. Φιλίππου.
       Στην συνάντηση:

·       επιβεβαιώθηκε η απόφαση της περιφέρειας να μην λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ και ότι η Περιφέρεια  έχει σταματήσει τη διαδικασία διαγωνισμού των τεσσάρων φαραονικών εργοστασίων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων (το ένα προβλεπόταν για το Γραμματικό).
·        συζητήθηκαν προτάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν στην κατάργησή του.
     Στην κατεύθυνση αυτή η Επιτροπή Αγώνα στηρίζει την πρόταση της περιφέρειας για την δημιουργία δημοτικών σχεδίων  διαχείρισης απορριμμάτων, που στηρίζονται στην πρόληψη, στην διαλογή στην πηγή και στις προτεραιότητες που θέτει το άρθρο 4 της οδ. 2008/98 και ο νόμος 4042/12.
     Μόνο η εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος στο σύνολο των δήμων της Αττικής καθιστά αχρείαστο και καταργεί στην πράξη τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό καθώς και όλα τα υπερδιαστασιολογημένα έργα που προβλέπει ο ισχύων ΠΕ.Σ.Δ.Α.

Καλούμε τον Δήμο Μαραθώνα να προχωρήσει άμεσα και δυναμικά στην εκπόνηση και εφαρμογή σχεδίου διαχείρισης των Α.Σ.Α. του δήμου μας στην κατεύθυνση αυτή υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου της…… Επίσης καλούμε το Δήμαρχο Μαραθώνα να ηγηθεί εκστρατείας για την ανάλογη σχεδίαση διαχείρισης των Α.Σ.Α. από όλους τους Δήμους της Αττικής.
Η επιτροπή αγώνα και η τοπική κοινωνία θα το στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις.

·        Καταγγέλλουμε το ΥΠΕΚΑ που συνεχίζει την πολιτική στήριξης και λειτουργίας  των μεγάλων φαραωνικών εγκαταστάσεων διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων με κάθε μέσον.  Στην περίπτωση  του ΧΥΤΑ Γραμματικού έφτασε στη πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας και τελικά στην παραπλάνηση  του  ΣτΕ  ώστε να αποδεχθεί την απαράδεκτη επιστημονικά έκθεση του κ. Τριάντη/ Γ.Γ.Υδάτων-ΥΠΕΚΑ που υποστηρίζει ότι  δεν υπάρχουν ρέματα και να απορρίψει τελικά τις προσφυγές των κατοίκων και του Δήμου Μαραθώνα. 
·        Καταγγέλλουμε επίσης την απομάκρυνση του δ/ντη Ε.Υ.Ε.Π. κ. Π. Μέρκου από την θέση του γιατί έκανε σωστά την δουλειά του, βεβαιώνοντας όλες τις παραβάσεις αλλά και τις σχεδιαστικές ασυμβατότητες με την κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία.  Στην θέση του τοποθετήθηκε υπάλληλος που έχει κατηγορηθεί από υφισταμένους της για πιέσεις υπέρ των εκάστοτε πολιτικών αποφάσεων του ΥΠΕΚΑ.
Η επιτροπή αγώνα συνεχίζει να αγωνίζεται για την κατάργηση του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό αλλά και ενάντια στην δημιουργία και λειτουργία τέτοιου είδους παράλογων και παράνομων έργων που καταστρέφουν το περιβάλλον και είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον .


ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 01/12/2014