~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΥΔΩΝΙΖΕΤΑΙ! ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!


  Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα  

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΥΔΩΝΙΖΕΤΑΙ!
ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ
ΤΡΙΤΗ ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30. ΤΕΤΑΡΤΗ 6ΜΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΟΝΟΣ

 ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΣΦΑΓΗΣ  

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
·        Το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται να καταθέσει η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, οδηγεί τους εργαζόμενους και το λαό στην απόλυτη φτώχεια,  ενώ η ανεργία θα εξελιχθεί σε εργατική γενοκτονία με την «απελευθέρωση» των απολύσεων και το πετσόκομμα στις αποζημιώσεις.
·        Η λεηλασία του δημόσιου πλούτου με τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η νέα μείωση των δημόσιων επενδύσεων θα εκτινάξουν τις τιμές στο ρεύμα, το νερό και στις συγκοινωνίες, θα χειροτερεύσουν ποιοτικά τη δημόσια υγεία και παιδεία.
·        Η φορολογία εκτινάσσεται για τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους αγρότες για να σωθούν οι τραπεζίτες
·        Οι ίδιοι ομολογούν κυνικά στο σχέδιο προϋπολογισμού ότι δεν θα έρθει καμία «ανάκαμψη», αντίθετα, η ύφεση και η κρίση θα βαθύνει.
·        Οι δανειστές, η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ καταπατούν χυδαία κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας με τις ιταμές απαιτήσεις τους για μόνιμη «εποπτεία». Θέλουν την Ελλάδα προτεκτοράτο.
·        Μαζί με το εργατικό και λαϊκό εισόδημα χτυπούν τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, ενώ ο κρατικός αυταρχισμός φουντώνει μαζί με τη νεοφασιστική τρομοκρατία και η  πληροφόρηση επιστρέφει στην εποχή της ΥΕΝΕΔ.

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ 
ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Η συνοχή της συγκυβέρνησης έχει ραγίσει ανεπανόρθωτα, ως αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζομένων και της παλλαϊκής  αντίδρασης. Η «τρόικα εσωτερικού» διασπάται και αλληλοσυγκρούεται. Ο αντίπαλος δεν είναι παντοδύναμος,λοιπόν!  Ωστόσο, δεν θα πέσουν από μόνοι τους. Πρέπει να τους ανατρέψουμε! Ο δρόμος για την ανατροπή τους δεν θα είναι εύκολος, ούτε σύντομος. Δεν θα διστάσουν να καταφύγουν σε σε πολιτικούς ελιγμούς, σε κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, αλλά και σε κάθε αντιδημοκρατικό και αντιδραστικό μέσο για να συνεχιστεί η ίδια αντιδραστική πολιτική. Όμως, η ενωμένη, συνειδητή και οργανωμένη πάλη εργαζομένων και λαού μπορεί να ακυρώσει και θα ακυρώσει κάθε αντιδημοκρατικό αντιδραστικό σχέδιο!

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ  

Σύμμαχος των «μνημονιακών δυνάμεων» αντικειμενικά είναι η πολιτική συμβιβασμού, ταξικής συνεργασίας και αποκλιμάκωσης που ακολουθεί η γραφειοκρατία της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας  των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι αγώνες στα χέρια των εργατών!
Για να υλοποιηθεί αυτό το σύνθημα, πρώτο ποιοτικό βήμα είναι η ενότητα και όχι η διάσπαση των ταξικών και μαχητικών δυνάμεων!  Τώρα είναι η ώρα για έναν «Συντονισμό όλων των Συντονισμών» με προωθημένο ταξικό περιεχόμενο. Κάθε χωριστό βήμα μας πάει πίσω. Δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα καλεί σε συσπείρωση σε μια τέτοια κατεύθυνση.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
 ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ 
ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

ΟΛΟΙ στην 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για  έναν μεγάλο, μαζικό, μακρύ και ανυποχώρητο αγώνα μέχρι την νίκη.

Να ανατρέψουμε  τον μνημονιακό εφιάλτη,  τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ κεφαλαίου που ρημάζουν τη χώρα και τον λαό. 
Η ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ  να γίνει το σύνθημα που θα αντηχεί,  σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε τόπο δουλειάς, στους δρόμους και στις πλατείες.
Μπορούμε γιατί είμαστε οι πολλοί: εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, φοιτητές, μετανάστες, επιστήμονες, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Μπορούμε γιατί ενώνουμε τις δυνάμεις μας, κλιμακώνουμε και συντονίζουμε τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις μας και συγκροτούμε ένα πλατύ και μαζικό ποτάμι ανατροπής και νίκης.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
  • Να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα. Να μην περάσει ο αντεργατικός αντιλαϊκός προϋπολογισμός. Συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ακόμη κι αν περάσουν!
  • Όχι στις απολύσεις, σε κάθε μείωση των αποζημιώσεων, κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Όχι στην ανεργία. Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας για νέες θέσεις εργασίας, αυξήσεις και όχι μειώσεις των μισθών για να ζήσουμε. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με εργατικό έλεγχο. Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας. Δημόσια παιδεία – υγεία – κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια.
  • Όχι στα χαράτσια, δραστική φορολογία  στο κεφάλαιο, τις  τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Δραστική μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους αγρότες.
  • Διαγραφή του χρέους που ρημάζει τις ζωές μας. Σύγκρουση με το ευρώ και την ΕΕ.  Πραγματική δημοκρατία. Όχι στον κρατικό ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη φασιστική βία.
  • Η Ελλάδα δεν θα γίνει μπανανία.
  •  Έξω η τρόϊκα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

Ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ από το εργατικό και λαϊκό κίνημα