~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Πρωτοβουλία κατοίκων Ραφήνας-Πικερμίου - Απολογισμός της συζήτησης ενάντια στα χαράτζια (10/1/2012)


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ
 – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Στις 10 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία κατοίκων Ραφήνας-Πικερμίου ενάντια στα χαράτζια. Στην πρόσκληση της Πρωτοβουλίας για συντονισμένη παρέμβαση κατοίκων ανά γειτονιά, προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος από εργολάβους της ΔΕΗ, ανταποκρίθηκαν οι περισσότεροι από τους 70 παρευρισκόμενους.
Στη συζήτηση που διήρκεσε περίπου 3 ώρες, μας έγινε ενημέρωση από άλλες πρωτοβουλίες και συνελεύσεις (Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου «Οχι στα χαράτσια», Επιτροπές Αγώνα «Δεν Πληρώνω») για τις δικές τους δράσεις. Μοιραστήκαμε πληροφορίες για τους τρόπους πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ χωρίς το χαράτζι, για απαραίτητες ενέργειες που χρειάζεται να κάνει κάθε κάτοικος (π.χ. κλείδωμα του κουτιού του μετρητή) καθώς και για τη δυνατότητα επανασύνδεσης κομμένου ρεύματος.

Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο άσκησης πίεσης στο δήμο για να κάνει ομαδική προσφυγή και αίτηση αναστολής εκτέλεσης των εντολών διακοπής. Αναφορά έγινε και στις νομικές προεκτάσεις του ζητήματος με τη συνεισφορά προσκεκλημένης δικηγόρου.
Για τη συνέχιση προτάθηκαν οι ακόλουθες δράσεις:
- παρέμβαση στη ΔΕΗ και στον εργολάβο που κόβει το ρεύμα στην περιοχή μας,
- συμμετοχή στη συνάντηση συνελεύσεων γειτονιών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Σάββατο 14/1, ώρα 16:00,
- συμμετοχή σε συγκέντρωση στην Αθήνα ενάντια στα χαράτζια, την Πέμπτη 19/1, ώρα 18:00.

Είναι σημαντικό ότι, πέρα από την γνωριμία μεταξύ μας, ξεκίνησε έμπρακτα πλέον, η δικτύωση των κατοίκων μέσω της συλλογής τηλεφώνων για την οργάνωση και το συντονισμό των δράσεων σε καθε γειτονιά.
Βασικός στόχος του καλέσματος είναι η αυτοοργάνωση των πολιτών χωρίς ηγέτες και καθοδηγητές, προκειμένου να υπερασπιστούμε όλοι με την κοινή μας δράση τα κοινωνικά αγαθά και τις ελευθερίες που απειλούνται ή ήδη καταπατώνται. Ξεκινώντας αυτόν τον αγώνα με αφορμή ένα βασικό κοινωνικό αγαθό, το ηλεκτρικό ρεύμα, αγωνιζόμαστε για να προασπίσουμε τα δικαιώματα όλων των κατοίκων, ντόπιων και μεταναστών, ενάντια σε κάθε εκμετάλλευση.
Συμφωνήθηκε να γίνει άμεσα μια επόμενη συνάντηση, η οποία θα ανακοινωθεί στο blog της Πρωτοβουλίας (http://prokarapi.wordpress.com).
Σημ.: Η Πρωτοβουλία είναι ανοιχτή σε όλους και όλες, εκτός από εθνικιστικές, ρατσιστικές και χουντικές νοοτροπίες και πρακτικές.
Πρωτοβουλία κατοίκων Ραφήνας-Πικερμίου ενάντια στα χαράτζια