~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ, Χρίστος Σπίρτζης, δήλωσε ότι θα καλέσει τους πολίτες να μην δηλώσουν τους ημιυπαίθριους...

επικαιρότητα


Το ύψος των προστίμων στο επίκεντρο της ρύθμισης «τακτοποίησης» των ημιυπαίθριων

Απροστάτευτος ο πολίτης σήμερα από την ασυδοσία των μεγαλο-εργολάβων με τις καραμπινάτες αυθαιρεσίες τους στο κλείσιμο και αλλαγή χρήσης των ημιυπαίθριων χώρων.
Με συνεργούς σε αυτό το φαγοπότι τις τράπεζες, πολεοδομίες, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, εφορίες και με τελικό νταβατζή την επίσημη πολιτεία που έρχεται να τον χαρατσώσει με τις δήθεν "τακτοποιήσεις" που ζητά έτσι με μια τροπολογία εν μέσω θέρους και γενικής αφραγκίας όλων ημών.
Οι μεγαλο-κατασκευαστές οι κατ' εξοχήν υπεύθυνοι αυτής της άθλιας συναλλαγής που θα έπρεπε να πληρώσουν το "μάρμαρο" μένουν στο απυρόβλητο από την τροπολογία που πάει να ψηφιστεί στο θερινό τμήμα της Βουλής.
Αυτό και αν είναι κατάντημα μιας χώρας, ενός πολιτικού συστήματος και μιας άγριας κερδοσκοπίας σε βάρος ανυπεράσπιστων πολιτών που παίρνουν ένα "κεραμίδι" να βάλουν την οικογένειά τους από κάτω...
Αυτή και αν είναι κεραμίδα!!!



Σε όλη τη χώρα υπάρχουν περισσότεροι από 1 εκατ. ιδιοκτήτες που έχουν κλειστούς ημιυπαίθριους
Αθήνα
Oι ανακοινώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά, για το ύψος των προστίμων με το οποίο θα προχωρήσει στην «τακτοποίηση» των κλειστών ημιυπαίθριων χώρων.
Σύμφωνα με δημοσιεύμα της εφημερίδας Ναυτεμπορική, η αρχική άρνηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για τέτοιου είδους επιμέρους ρύθμιση, η οποία θεωρείται από νομικούς και μηχανικούς αμφιβόλου νομιμότητας, υποχώρησε μπροστά στην πίεση του υπουργείου Οικονομίας για την εξασφάλιση εσόδων 1,15 δισ. ευρώ από το τέλος των ημιυπαίθριων για την κάλυψη του ελλείμματος του προϋπολογισμού.
Το ύψος του προστίμου θα κυμαίνεται από 100 έως 200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Σε συνδυασμό με την αντικειμενική αξία, ειδικά σε ακριβές κατασκευές και περιοχές, μπορεί να ξεπερνά κατά πολύ και τα 500 ευρώ.
Σε όλη τη χώρα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περισσότεροι από 1 εκατ. ιδιοκτήτες που έχουν κλειστούς ημιυπαίθριους, τα συνολικά τετραγωνικά των οποίων είναι άγνωστα.
Ο υπεύθυνος για θέματα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, Σπύρου Κουβέλη, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κοροϊδεύει τους ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων χώρων, αφού το μέτρο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σκοντάψει στο ΣτΕ» και τονίζει ότι η ρύθμιση που προωθείται «δεν τακτοποιεί το ζήτημα της νομιμότητας από πολεοδομική άποψη», ενώ πέρα από τα προβλήματα για τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα που θα δημιουργηθούν εξαιτίας της αλλαγής των ποσοστών συνιδιοκτησίας, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον τα πρόστιμα αυθαιρέτων που αναλογούν για τη νομιμοποίηση ή την εξαίρεση.
Το Τεχνικό Επιμελητήριο μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας ετοιμάζονται να προσφύγουν στο ΣτΕ, καθώς εκτιμούν ότι διαιωνίζεται το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης.
Ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ, Χρίστος Σπίρτζης, δήλωσε στην εφημερίδα ότι θα καλέσει τους πολίτες να μην δηλώσουν τους ημιυπαίθριους, γιατί εκτός από το πρόστιμο που θα πληρώσουν χωρίς αποτέλεσμα, αφού δεν πρόκειται να εξασφαλίσουν κανενός είδους νομιμοποίηση, θα έχουν παραδεχθεί ενυπόγραφα ότι έχουν αυθαιρετήσει και κανείς δεν τους εξασφαλίζει ότι δεν θα καλούνται να πληρώνουν κάθε φορά που οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1027588&lngDtrID=251