~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Εξέγερση στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα - Επέμβαση των ΜΑΤ

Ημερομηνία: 11/08/2013 00:30

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, με σκοπό να καταστείλουν την εξέγερση.




Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, όπου νωρίτερα σημειώθηκε εξέγερση μετά την ανακοίνωση της παράτασης της κράτησης των μεταναστών από 12 στους 18 μήνες. Μετανάστες άναψαν φωτιές στα κοντέινερ, όπου διαμένουν και στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική προκειμένου να τις σβήσει.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχουν τραυματίες μετανάστες, ενώ σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από τα επεισόδια.

Bίντεο του enikos.gr δείτε περισσότερα στο: http://left.gr/news/exegersi-sto-kentro-kratisis-stin-amygdaleza-epemvasi-ton-mat#sthash.LctFxdN1.dpuf

Νύχτα “κόλασης” στο κέντρο κράτησης μεταναστών/αιχμαλώτων στην Αμυγδαλέζα

Απολογισμός… εξέγερσης στην Αμυγδαλέζα

Νύχτα “κόλασης” στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, καθώς από νωρίς το βράδυ επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και ένταση, λόγω της εξέγερσης των κρατουμένων-αιχμαλώτων.



Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες έχουν βάλει φωτιές στα κοντέινερ στα οποία διαμένουν, ενώ στην περιοχή ακούγονται και πυροβολισμοί.
Στην περιοχή έφτασαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και οχήματα μαζί με άνδρες της Πυροσβεστικής, με τους άνδρες των ΜΑΤ να εισβάλουν στον χώρο, προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση.



Την ίδια ώρα, άνδρες της Αστυνομίας διεξήγαναν εκτεταμένες έρευνες σε σπίτια της περιοχής καθώς και σε ταβέρνες, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν δραπέτες από το κέντρο κράτησης μεταναστών- αιχμαλώτων.
Η εξέγερση ξέσπασε την ώρα της διανομής του φαγητού, ενώ 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, από αντικείμενα που τους πετούσαν οι εξεγερμένοι μετανάστες.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι μετανάστες εξεγέρθηκαν επειδή διαμαρτύρονται για την παράταση του χρόνου κράτησής τους.
Με ανακοίνωσή της, η Αστυνομία υποστηρίζει ότι η κατάσταση ομαλοποιήθηκε της πρώτες πρωινές ώρες, και ακολούθησε καταμέτρηση των φθορών που προκλήθηκαν, ενώ διενεργείται και προανάκριση.


REPORTER | 11.08.2013

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WIKINEWS06/08/2013

Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του ξένιου Δία



Στις 5 Αυγούστου 2013 το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ένας χρόνος Ξένιος Ζεύς: το απόλυτο αρνητικό άθροισμα
Πέρσι, αρχές Αυγούστου, σε ένα καλοκαίρι με πολύ λιγότερες ειδήσεις από το φετινό, το μεγάλο νέο ήταν αυτή η επιχείρηση σύλληψης και κράτησης παράνομα διαμενόντων αλλοδαπών υπό μια υποδειγματική επωνυμία μαύρου χιούμορ και σαρκασμού (πιθανώς πολιτικής ευρηματικότητας, κατά τους εμπνευστές της).

Τα αποτελέσματα του πρώτου έτους του Ξένιου Διός είναι ότι σε σύνολο περισσοτέρων των ογδόντα χιλιάδων προσαγωγών κρατούνται τέσσερις χιλιάδες αλλοδαποί ήδη για ένα χρόνο στα νέα κέντρα κράτησης της ελληνικής επικράτειας και κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμη.

Η ύπαρξη των κέντρων αυτών εθίζει την διοικητική κουλτούρα της Ελλάδας αλλά και την ελληνική κοινή γνώμη σε ένα νέο είδος σωφρονισμού που ισοδυναμεί με την κατά το 1/3 αύξηση των κρατουμένων στην Ελλάδα χωρίς την ύπαρξη φυλακών με στοιχειώδεις προδιαγραφές σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και επιπροσθέτως, χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο για το «μετά» την κράτηση. Εξάλλου, για λόγους οικείους σε όσους γνωρίζουν το μεταναστευτικό-προσφυγικό στην Ελλάδα, ο αριθμός των όποιων απελάσεων που μπορούν να γίνουν είναι πολλαπλάσια χαμηλότερος του αριθμού της ομάδας – στόχου.

Κατόπιν αυτού, η μόνη δυνατή ερμηνεία για την κατανόηση του λόγου ύπαρξης αυτού του τόσο φιλόξενου θεού είναι ότι η ελληνική πολιτεία αποφάσισε ότι στους δρόμους των Αθηνών δεν έχουν θέση οι ξένοι απόκληροι, οι φτωχοί, οι περιθωριοποιημένοι διότι «αυτό δεν είναι εικόνα». Εξάλλου, κάτι τέτοιο διαφάνηκε και από μια άλλη πειραματική επιχείρηση που έλαβε χώρα το χειμώνα με το επίσης εμπνευσμένο όνομα της μητέρας του Αχιλλέα («Θέτις») της οποίας στόχος ήταν κάθε λογής εξαρτημένοι, ανεξαρτήτως ιθαγένειας.

Αναμένουμε εναγωνίως το όνομα της νέας επιχείρησης του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη που θα προστατέψει τους καθώς πρέπει πολίτες από κάθε λογής απόκληρους – Έλληνες και ξένους μαζί – οι οποίοι χαλάνε την πρόσοψη της ωραίας πόλης που δεν αντέχει άλλο κακομοιριά.

Απλώς διατρέχουμε τον κίνδυνο η νέα ομάδα στόχου να είναι κατά τι μεγαλύτερη και να συμπεριλάβει ακόμη και κάποιους που επικροτούν σήμερα τον Ξένιο Δία.


___________________________________________