~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Θεσσαλονίκη: Σε απόγνωση το 74% των εμπόρων


της Ολγας Γκάλη*
Τεράστια κρίση πλήττει την αγορά της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του Εμπορικού Συλλόγου για την κίνηση στην αγορά της πόλης, που έγινε μάλιστα κατά την περίοδο των γιορτών, οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Η εικόνα είναι άκρως ανησυχητική. Η έρευνα έγινε σε δείγμα 200 εμπορικών επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη σε διάφορες περιοχές, στο κέντρο, στη δυτική και στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Το 74% των εμπόρων που ρωτήθηκαν για την έρευνα δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τον τζίρο που έκαναν στα καταστήματά τους τις ημέρες των γιορτών. Τα ποσά που διακινήθηκαν στην αγορά της πόλης δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά το ποσοστό των εμπόρων που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους είναι ενδεικτικό. Από αύριο ξεκινούν και οι εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν ως το τέλος Φεβρουαρίου. «Είναι η ύστατη ελπίδα μας για ανάκαμψη», τονίζουν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου.


*από την εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" 10।1.2007