~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Πρώτα ο Μαραθώνιος, μετά οι Σκουριές!!!

MARATHONAS


Η τελετή έναρξης συνοδεύεται από δρώμενο συμβολικής σημασίας, με θέμα τον σύγχρονο άνθρωπο και τον καθημερινό αγώνα του | EUROKINISSI

*
Ο αρχαιολογικός χώρος του Τύμβου των Αθηναίων παραχωρείται από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την τελετή έναρξης του 33ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθηνών, η οποία διοργανώνεται στις 4.30 μ.μ. το Σάββατο (7/11) και θα έχει ταυτόχρονη τηλεοπτική κάλυψη από κρατικό κανάλι.
 Η  τελετή έναρξης συνοδεύεται από δρώμενο συμβολικής σημασίας, με θέμα τον σύγχρονο άνθρωπο και τον καθημερινό αγώνα του. Η σκηνοθεσία ανατέθηκε από τον Δήμο Μαραθώνα στον σκηνοθέτη-χορογράφο Φωκά Ευαγγελινό και στο δρώμενο θα ακουστεί πρωτότυπη μουσική, ενώ θα συμμετάσχουν 10 απόφοιτοι ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου.
Τα σκηνικά θα είναι λιτά, σε γιγαντοοθόνη θα προβάλλονται εικόνες από το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα, θα στηθούν 300 καθίσματα για επίσημους και θα γίνει σηματοδότηση και οριοθέτηση για το κοινό.
Την Κυριακή διοργανώνεται ο 33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος με ρεκόρ συμμετοχής σχεδόν 44.000 πολιτών απ’ όλο τον κόσμο. Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΑΣ, εγκρίθηκε η παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου, όπως εξάλλου συμβαίνει από το 2007.
Κανείς μας βέβαια δεν έχει ξεχάσει τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του δημάρχου Ηλία Ψινάκη για τους επιστήμονες που συμμετέχουν στο Αρχαιολογικό Συμβούλιο, όταν το περασμένο καλοκαίρι δεν επέτρεψαν να διοργανωθεί εκεί η συναυλία της Αλκηστης Πρωτοψάλτη.
Χθες επρόκειτο να συζητηθεί στο ΚΑΣ και το θέμα της διατήρησης ή μη των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στη θέση Σκουριές-Μεγάλη Παναγιά στη Χαλκιδική. Τοπικοί φορείς έχουν καταγγείλει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» έχει ήδη προχωρήσει σε εργασιακές αυθαιρεσίες γύρω από την περιοχή των αρχαιοτήτων που βρίσκονται σε έκταση 6,5 στρεμμάτων.
Μπροστά στον φόβο να «καταπιούν» οι μπουλντόζες τα αρχαία κατάλοιπα, φορείς και κάτοικοι αγωνίζονται για τη διατήρηση των ευρημάτων που αποτελούν τμήμα της Ιστορίας του τόπου και του ελλαδικού χώρου γενικότερα.
Μετά από αίτημα του δημάρχου, εκπροσώπων των κατοίκων της περιοχής και της βουλευτού Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Ιγγλέζη, το θέμα πήρε αναβολή για επόμενη συνεδρίαση του ΚΑΣ. Στις Σκουριές βρέθηκαν αρχαίοι οικισμοί και θραύσματα κεραμικών οικιακής χρήσης, μεταλλουργικά εργαστήρια και υπολείμματα της μεταλλουργικής επεξεργασίας.


____________________
http://www.efsyn.gr/arthro/prota-o-marathonios-meta-oi-skoyries