~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Στις φλόγες Βαρνάβας, Γραμματικό, Μαραθώνας, Ανω Σούλι - Κίνδυνος για Ροδόπολη απειλείται ο Διόνυσος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βορειοανατολική Αττική



Πολύωρη μάχη έδωσαν οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης για να καταφέρουν να περιορίσουν τη μεγάλη πυρκαϊά που κατατρώει τα δάση της Βορειοανατολικής Αττικής. Ενα μεγάλο μέτωπο κινείται προς την περιοχή της Ροδόπολης και του Διονύσου στις παρυφές της Πεντέλης όπου πολλοί κάτοικοι και στις δύο περιοχές εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Στο μεταξύ εκεί που έχει σβηστεί η πυρκαϊά υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στο μεταξύ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Βορειοανατολική Αττική μετά την ανεξέλεγκτη πυρκαϊά που για ακόμη μια φορά, μέσα σε διάστημα λίγων ετών, κατακαίει την περιοχή. Σπίτια και μεγάλες εκτάσεις πυκνού πευκοδάσους έγιναν στάχτη από την πυρκαϊά που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής στις 21.40 στο Μαύρο Βουνό, στον δρόμο που οδηγεί από το Σέσι προς το Γραμματικό.

Η φωτιά κινείται ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών ανέμων, έχει ήδη κυκλώσει κατοικημένες περιοχές σε Γραμματικό και Βαρνάβα, καίει το πανέμορφο δάσος μεταξύ των δύο κοινοτήτων, το μέτωπό της εκτείνεται στα πέντε χιλιόμετα και προχωρά προς τον Μαραθώνα.

Το πύρινο μέτωπο είναι τόσο εκτεταμένο που από το πρωί πυκνοί καπνοί καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής - ακόμη και το κέντρο της Αθήνας. Στην περιοχή επιχειρούν από τις πρώτες πρωϊνές ώρες ανεπαρκείς για το μέγεθος της απειλής (σύμφωνα με καταγγελίες) δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 29 οχήματα, έξι αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα και 90 πυροσβέστες.

Η πυρκαϊά εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή κάνει το έργο των πυροσβεστών ακόμη πιο δύσκολο, αφού κατευθύνεται άλλοτε προς την περιοχή του Βαρνάβα, άλλοτε προς το Γραμματικό, ενώ πριν λίγο άρχισε να κατεβαίνει προς τον Μαραθώνα.

Αρκετοί κάτοικοι του Γραμματικού έντρομοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ενώ αναφέρουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε 500 μέτρα από την περιοχή όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ο νέος ΧΥΤΑ και κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Μετά το μεσημέρι το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς Σμαμάτα και Διόνυσο και γίνονται προσπάθειες να μην φτάσει στην Πεντέλη.

* από την εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" Σάββατο 22 Αυγούστου 2009 [ 20:59 ]
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: