~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά στο Γραμματικό και Μαραθώνα...

Μέτωπο 8 χιλιομέτρων -
κόλαση έγινε ο χθεσινός παράδεισος!
Eurokinissi


Πυκνό σύννεφο καπνού έχει καλύψει
μεγάλο μέρος του νομού Αττικής

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στη βορειοανατολική Αττική, στις περιοχές Γραμματικού και Βαρνάβα σε μήκος 8 χιλιομέτρων.
Στην περιοχή επιχειρούν 29 πυροσβεστικά οχήματα με 65 πυροσβέστες και πεζοπόρα τμήματα, πέντε ελικόπτερα και έξι αεροπλάνα.
Η φωτιά έμοιαζε ότι θα τεθεί υπό έλεγχο αργά το βράδυ, ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή καθώς και το γεγονός ότι δεν πετούσαν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα έφεραν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: η φωτιά πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η πορεία των ανέμων στρέφει τα μέτωπα της πυρκαγιάς μία προς την πλευρά του Βαρνάβα και μία από την πλευρά του Γραμματικού.

Νωρίς το πρωί προστέθηκε νέο μέτωπο φωτιάς, μέσα στο ρέμα που χωρίζει το Βαρνάβα από το Γραμματικό.

Στην κοινότητα του Βαρνάβα και στο Γραμματικό οι φλόγες άγγιξαν τα πρώτα σπίτια.

Οι προσπάθειες των επίγειων τμημάτων επικεντρώνονται στο να κρατήσουν τα μέτωπα μακριά από κατοικημένες περιοχές στην κοινότητα Βαρνάβα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και το πύρινο μέτωπο στη Ζάκυνθο, στις Μαριές, το Στόμιο και το Στρογγυλό. Στις περιοχές, που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους, σχηματίζοντας ένα κοινό μέτωπο φωτιάς, επιχειρούν 2 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα, 18 οχήματα με 46 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων.

Εν τω μεταξύ πολύ υψηλός είναι και το Σάββατο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Εύβοια και στο σύνολο του νομού Αττικής.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: