~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σισμανόγλειο καταδικάζει την βίαιη επίθεση εναντίων συναδέλφων στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ (Σ.Ε.Γ.Π.Ν.Α.Σ)
151 26 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2132058442 - ΦΑΞ 2108043182

Καταγγελία – Δελτίο Τύπου

Καταδικάζουμε την βίαιη επίθεση εναντίων συναδέλφων στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σισμανόγλειο καταδικάζει την βίαιη επίθεση στους εφημερεύοντες συναδέλφους του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης, που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 8/12/2013 από άγνωστους της περιοχής του Μαραθώνα.
Ο υπάλληλος της υπηρεσίας security που εφημέρευε γρονθοκοπήθηκε σε τέτοιο βαθμό, που είχε ως αποτέλεσμα το τραυματισμό του. Οι δε νοσηλεύτρια και ιατρός για να γλυτώσουν της μανιακής επίθεσης αναγκάστηκαν να κλειδωθούν σε ιατρείο του κέντρου υγείας και να διαφύγουν από το παράθυρο για να σωθούν.
Η μανία των αγνώστων δε σταμάτησε στις επιθέσεις εναντίων των συναδέλφων αφού έκαναν μεγάλες ζημιές στις τζαμαρίες του κέντρου υγείας, σε πόρτες ιατρείων κλπ..
Η λεκτική βία που είναι διαχρονικά καθημερινό φαινόμενο στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία) συμπληρώνεται πολλές φορές από βίαια σωματικά επεισόδια κατά των λειτουργών της Υγείας (γιατροί, νοσηλευτές/τριες κ.ο.κ.) όπως το συγκεκριμένο το οποίο και ως σωματείο καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο.  
Τα περιστατικά αυτά αποτελούν απόδειξη της τεράστιας δυσκολίας με την οποία οι υγειονομικοί διεκπεραιώνουν την εφημερία, με ανασφαλή προγράμματα εφημεριών, ελλιπές νοσηλευτικό προσωπικό, ανεπαρκές υγειονομικό υλικό και χωρίς συνδρομή από επαρκείς υπηρεσίες φύλαξης των νοσοκομείων.
Πρόκειται για προβλήματα τα οποία αρνείται να αναγνωρίσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κατασκευάσει ειδυλλιακή επικοινωνιακή εικόνα για τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.
Οι εργαζόμενοι του κέντρου υγείας με σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και αυτοθυσία κρατούν ανοιχτό το κέντρο υγείας προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών στη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Ανατολική Αττική. Δε θα επιτρέψουν σε κανένα να αμαυρώσει το κέντρο υγείας και τις υπηρεσίες του, παρότι σύρονται σε δικαστήρια και αυτόφωρες διαδικασίες χωρίς να έχουν τη παραμικρή ευθύνη.

Τέλος το Σωματείο Εργαζομένων
·        Συμπαραστέκεται με κάθε μέσο στους συναδέλφους του κέντρου υγείας νέας Μάκρης. 
·         Καλεί τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Υγείας, 1η ΥΠΕ, Διοίκηση Νοσοκομείου) να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου οι λειτουργοί της Υγείας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.
·        Καλεί την Ομοσπονδία ΠΟΕΔΗΝ καθώς και την ΑΔΕΔΥ να συμπαρασταθεί στους  συναδέλφους και να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα.  
·        Καλεί την  ελληνική κοινωνία, την τοπική κοινωνία του Μαραθώνα, κάθε πολίτη και κάθε συλλογικότητα να στηρίξουν το ΕΣΥ που καταρρέει, να καταδικάσει παρόμοια φαινόμενα βιαιοπραγίας στους χώρους Υπηρεσιών Υγείας (Δημόσιους και Ιδιωτικούς), να απομονώσει έκνομες συμπεριφορές και να προστατέψει με κάθε τρόπο τη ζωή και την ακεραιότητα κάθε εργαζόμενου στον Τομέα Υγείας.


ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: