~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Ανεξέλεγκτη παραμένει η πυρκαγιά στη Β.Α. Αττική με δεκάδες μέτωπα να βρίσκονται σε εξέλιξη και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν άνιση μάχη με τις




65 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα από τις 6 και 30 σήμερα το πρωί

Σε πύρινο κλοιό η Β.Α. Αττική
Επείγουσα προκαταρκτική για τη φωτιά στο Γραμματικό διέταξε η Εισαγγελία Αθηνών





Ανεξέλεγκτη παραμένει η πυρκαγιά στη Β.Α. Αττική με δεκάδες μέτωπα να βρίσκονται σε εξέλιξη και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες. Οι αναφορές από την περιοχή κάνουν λόγο για βιβλική καταστροφή, με κατοίκους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους, ενώ με τη δύση του ηλίου σταμάτησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Εν τω μεταξύ, επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη φωτιά στο Γραμματικό διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Γιάννης Αγγελάκος.
"Παγιδευμένες" στον πύρινο κλοιό παραμένουν περιοχές όπως ο Μαραθώνας, το Γραμματικό, το Καλέντζι, όπου οι φλόγες έχουν προκαλέσει ζημιές σε άγνωστο αριθμό κατοικιών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται πλέον προς τον ορεινό όγκο της Πεντέλης. Επιπλέον, ισχυρό μέτωπο εκδηλώθηκε και στο Κουκουνάρι Σταμάτας.

Τα πυκνά σύννεφα καπνού, που νωρίτερα έκρυψαν τον ήλιο από την Αττική, δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το έργο των εναέριων και επίγειων δυνάμεων που έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες ώρες σε μια προσπάθεια αναχαίτισης των πυρκαγιών. Ολη η περιοχή της Ανατ. Αττικής έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από απόφαση του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Μαργαρίτη Μουζά, ενώ είναι πρακτικά αδύνατο να υπολογιστεί με ακρίβεια το μήκος των πύρινων μετώπων, τα οποία εξαπλώνονται διαρκώς με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων.

Οι δήμαρχοι των περιοχών απευθύνουν έκκληση για ενισχύσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν όλη η πυροσβεστική δύναμη της πρωτεύουσας έχει επιστρατευτεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι φλόγες.
Οι τελευταίες εκτιμήσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δεν αφήνουν περιθώρια για ιδιαίτερη αισιοδοξία, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν αναμένεται να κοπάσουν σύντομα. Εκτός από τις μετεωρολογικές συνθήκες δυσκολίες στο συντονισμό των δυνάμεων προκαλούν και διαφαινόμενα προβλήματα συνεννόησης, καθώς όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των πυροσβεστών πολλοί συνάδελφοί τους που σπεύδουν στη Β.Α. Αττική από άλλες περιοχές του νομού δεν έχουν ακριβή εικόνα για το πού βρίσκονται οι κρουνοί.

Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε το μέτωπο της φωτιάς που πλησίασε το βορειοανατολικό άκρο της βάσης ελικοπτέρων του ναυτικού στο Κοτρόνι Μαραθώνα. Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το προσωπικό, τα στρατιωτικά μέσα και τα πυρομαχικά είναι ασφαλή και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Ωστόσο, σε ετοιμότητα παραμένουν οι στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ όπως ανακοινώθηκε δεν κινδύνευσαν ζωτικές εγκαταστάσεις της βάσης.Από το στρατό ξηράς ανακοινώθηκε ότι τέθηκε σε άμεση ετοιμότητα η δύναμη πυρόσβεσης Αττικής του στρατού, καθώς και δύο μονάδες καταδρομών. Επίσης σε ετοιμότητα τέθηκαν 2 μονάδες καταδρομών του στρατού ξηράς. Οι δυνάμεις συντονίζονται από υποστράτηγο και τρεις συνταγματάρχες ως συνδέσμους. Νωρίτερα, εκκενώθηκε χωρίς προβλήματα το στρατόπεδο που βρίσκεται στο Βαρνάβα, καθώς και μια κατασκήνωση κοντά στις δοκιμαζόμενες περιοχές.

Εβδομήντα καταδρομείς δατίθενται αυτή τη στιγμή για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Επίσης σε ετοιμότητα επέμβασης βρίσκεται άλλο τμήμα καταδρομών, ενώ έχουν διατεθεί στα κέντρα υγείας της περιοχής 4 στρατιωτικά ασθενοφόρα, όπως και τέσσερα λεωφορεία στα κέντρα παραθερισμού στον Άγιο Ανδρέα. Ελικόπτερα Χιούι και Σινούκ βρίσκονται σε ετοιμότητα για μεταφορά τυχόν εγκλωβισμένων στην περιοχή.
Η πυρκαγιά στην περιοχή ξεκίνησε γύρω στις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής από το Σέσι Γραμματικού, ενώ το πρωί του Σαββάτου προστέθηκε ένα μέτωπο που δημιουργήθηκε στη δύσβατη περιοχή μεταξύ Γραμματικού και Βαρνάβα.

Επείγουσα προκαταρκτική για το Γραμματικό
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς στο Γραμματικό. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι πρόκειται γιά εμπρησμό, ζητεί να εντοπισθούν και να συλληφθούν οι δράστες. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας, Δημήτρης Γκύζης.

*από την εφημ. "Ελευθεροτυπία" 22.8.2009
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=75385

Δεν υπάρχουν σχόλια: