~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες από όλο τον κόσμο

  ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ  

Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Φιλοξενεί τη μόνιμη έκθεση των Ολυμπιακών Μαραθωνίων και παρουσιάζει στο κοινό την ιστορία των Ολυμπιακών Μαραθωνίων, ξεκινώντας από το 1896 έως και το 2000. 

Περισσότερα από 3.100 εκθέματα καταγράφουν την ιστορία του Μαραθωνίου Δρόμου από το 1896 μέχρι σήμερα. Μια μοναδική αθλητική συλλογή που δεν θα μπορούσε να βρίσκεται αλλού εκτός από τη γενέτειρα του Μαραθωνίου Δρόμου.

Η έκθεση χωρίζεται σε δύο μεγάλες ενότητες. Στο πρώτο κτίριο φιλοξενείται , μέσα από τη συλλογή σπάνιων αντικειμένων, ένα οδοιπορικό στην ιστορία των Ολυμπιακών Μαραθωνίων, ενώ στο δεύτερο καταγράφεται το παγκόσμιο κίνημα του Μαραθωνίου Δρόμου, μέσα από θεματικές ενότητες που είναι αφιερωμένες στους μαραθώνιους που διεξάγονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σε ολυμπιονίκες, στην εμφάνιση των γυναικών στο μαραθώνιο, ακόμη και τον εξοπλισμό των μαραθωνοδρόμων.

Στο Μουσείο εκτίθεται το μετάλλιο του πρώτου νικητή στο αγώνισμα του Μαραθωνίου Δρόμου το 1896 στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, Σπύρου Λούη, αντίγραφο του κυπέλου που του απονεμήθηκε και προσωπικά του αντικείμενα.
Επίσης τα μετάλλια, τα κύπελα, τα παράσημα και πλήθος κειμηλίων του Στέλιου Κυριακίδη, νικητή του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου της Βοστόνης το 1946. 
Στο Μουσείο εκτίθενται ακόμα τα κειμήλια από την ζωή και την δράση του Βουλευτή, Βαλκανιονίκη και ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη με σημαντικότερο την σημαία με το έμβλημα της ειρήνης από την Πορεία του 1963.
Η κα Ρένα Σπανού κατά την διάρκεια ξενάγησης στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου
~~~~~~~~
Η κ. Ρένα Σπανού κατά την ξενάγηση ενώ την παρακολουθεί 
ο Πάνος Αϊβαλής δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

Επίσης φιλοξενούνται συλλογές των μεγάλων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων Χρήστου Βαρτζάκη, Θανάση Ραγάζου, Μιχάλη Κούση, Χρήστου Παπαχρήστου, Κυριάκου Λαζαρίδη, Τάκη Σκουλή, Μαρίας Πολύζου, Σπύρου Ανδριόπουλου, Νίκου Πολιά, Χρήστου Σωτηρόπουλου, Παναγιώτας Νικολακοπούλου-Λουβή και πολλών άλλων Ελλήνων και ξένων Πρωταθλητών.

                 Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου,                   
Λεωφ. Μαραθώνος & 25ης Μαρτίου, Μαραθώνας Τηλέφωνο: 22940 67617

~~~~~~~~~~~~~~~~

 Δημοσίευμα της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα",  Δεκέμβριος 2015 
δείτε περισσότερα στο: www.selides-arkadias.blogspot.gr