~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


 
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 


Ο Βουλευτής  Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, ανακοίνωσε σε εκπροσώπους των εφημερίδων της Βόρειας και της Ανατολικής Αττικής την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα ως δήμαρχος του νεοσύστατου δήμου Ωρωπού, επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης: «Δημοτική Συνεννόηση Ωρωπού». Στην ομιλία του προς τους δημοσιογράφους τόνισε, ότι οι στόχοι της παράταξης του είναι ο νέος μεγάλος Δήμος του Ωρωπού να αποτελέσει ένα πρότυπο εναλλακτικής, ορθολογικής και πράσινης ανάπτυξης, να σταματήσει επιτέλους να συμπεριφέρεται και να λογίζεται απλώς ως προάστιο των Αθηνών αλλά να γίνει πλέον ένας μεγάλος και δυνατός δήμος της Αττικής. Ο Ωρωπός διαθέτει μια μοναδική συγκέντρωση φυσικών πλεονεκτημάτων (θάλασσα, βουνό, λίμνη, λιμνοθάλασσα, ποτάμι), με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους (Αμφιάρειο, Αφίδναι) και με την δυνατότητα ανάπτυξης πολιτιστικών δράσεων πανελλήνιας εμβέλειας.
Κύριο χαρακτηριστικό της παράταξης «Δημοτική Συνεννόηση Ωρωπού» θα είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες και η σύνθεση των δημιουργικών δυνάμεων που επιθυμούν να προσφέρουν, χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς κομματικές αγκυλώσεις. Τόνισε ότι όλοι οι συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Συνεννόησης γνωρίζουν τις δυσκολίες που συνεπάγεται ο νέος Δήμος καθώς είναι πολλά τα λειτουργικά και διαχειριστικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, πολλά και διαφορετικά τα προβλήματα σε κάθε περιοχή. Είναι όμως ενθαρρυντική η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο πολλών στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης που με την εμπειρία τους θα βοηθήσουν να οργανωθεί ο νέος Δήμος το ταχύτερο δυνατό και θα μπορέσει να προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες στους πολίτες, σε μια εποχή που προοιωνίζεται εξαιρετικά δύσκολη και όπου κανείς δεν μπορεί πλέον να περιμένει τίποτα από την κεντρική διοίκηση και λόγω έλλειψης πόρων και λόγω μεταφοράς αρμοδιοτήτων στους νέους Δήμους.
Τα τρία κύρια χαρακτηριστικά της πολιτικής  πρότασης της Δημοτικής Συνεννόησης  προς τους πολίτες του Ωρωπού είναι:
  1. Ο νέος Δήμος να αναπτυχθεί ως θύλακας κοινωνικής συνοχής για τους πολίτες του Ωρωπού, καθώς είναι βέβαιο ότι το κοινωνικό κράτος θα περιοριστεί αισθητά τα προσεχή έτη και κατά συνέπεια είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν αυτοδιοικητικές δομές που θα μπορούν να βοηθήσουν τους πολίτες. Παραδείγματα τέτοιων δομών είναι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, τα δημοτικά ιατρεία, οι δομές δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και νέων, το γραφείο Σταδιοδρομίας για τους νέους.
  2. Ήπια, εναλλακτική τουριστική ανάπτυξη η οποία θα μπορεί να αποφέρει σημαντικούς πόρους στον νέο δήμο. Σε αυτό το πλαίσιο είναι απαραίτητο να διανοιχτεί επιτέλους ο Βόρειος παραλιακός οδικός άξονας που θα συνδέει τον Δήμο Ωρωπού με το Δήμο Μαραθώνα, θα μπορούν να ενοποιηθούν οι αρχαιολογικοί χώροι του Αμφιάρειου, των Αφιδνών, του Ραμνούντα και του Τύμβου του Μαραθώνα, ώστε να αποτελέσουν ένα ξεχωριστό προορισμό επίσκεψης και να επιτρέψουν την ανάπτυξη ενός μεγάλου παραλιακού μετώπου που θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας μέσα από την ήπια τουριστική ανάπτυξη. Παράλληλα είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ο εναλλακτικός τουρισμός, το Αρχαίο θέατρο του Αμφιάρειου να μετατραπεί σε χώρο συνάντησης του παγκόσμιου ιατρικού κόσμου, να αναπτυχθεί ο αγροτοτουρισμός, ο χειμερινός τουρισμός στο βουνό, ο αθλητικός τουρισμός, ο περιβαλλοντικός τουρισμός κ.ά.
  3. Πράσινος Δήμος, δηλαδή να τεθούν οι όροι της αειφόρου ανάπτυξης, με πρώτο βέβαια μέλημα τον Ασωπό ποταμό, η μόλυνση του οποίου προκαλεί πολλά προβλήματα λόγω και της απροθυμίας του κράτους να πραγματοποιήσει ελέγχους και να επιβάλλει ποινές. Η απορρύπανση του Ασωπού, ο τρόπος διάθεσης και επεξεργασίας των λυμάτων είναι πρώτα και κύρια, ζητήματα δημόσιας υγείας και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με ευκαιριακές ρητορείες αλλά μόνο με πράξεις. Επίσης είναι ζωτικής σημασίας η προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής, η προστασία της Πάρνηθας, η ανάδειξη και προστασία της λιμνοθάλασσας, η αποφυγή της θαλάσσιας ρύπανσης.
    Σε  αυτούς τους τρεις άξονες μπορούν  να τεθούν τα θεμέλια για την πράσινη ανάπτυξη του Ωρωπού, με ορθολογική οικονομική διαχείριση, χωρίς απαίτηση παράλογων δημοτικών φόρων από την τοπική κοινωνία, με κοινωνική δικαιοσύνη , με αξιοποίηση της περιουσίας του νέου δήμου και με εκμετάλλευση των ανενεργών ελεύθερων χώρων, όπως για παράδειγμα αυτών των δύο στρατοπέδων, ζήτημα το οποίο ήδη έχει θέσει ο Βουλευτής στην Βουλή υπόψη του Υπουργού Άμυνας.
    Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εσωτερικής σύνδεσης των περιοχών του δήμου τονίζοντας ότι θα αναπτυχθεί ένα σύστημα δημοτικής συγκοινωνίας ώστε να είναι εύκολη και οικονομικά συμφέρουσα για τους δημότες η μετακίνηση, με μέσα δημοτικής συγκοινωνίας καθώς και η σύνδεση της δημοτικής συγκοινωνίας με το τρένο, ως το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον μέσο για την συγκοινωνιακή σύνδεση του Δήμου με το κέντρο της Αθήνας και δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιτρέψει την ύπαρξη διοδίων για τις μετακινήσεις των πολιτών εντός των περιοχών του δήμου.
    Δεσμεύτηκε  επίσης ότι η εκτέλεση έργων δεν  θα συνεπάγεται νέους φόρους, ότι θα τεθούν κόκκινες γραμμές πάνω στους άξονες  της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, ότι ο δήμος θα έχει ως βασικό στόχο την προσπάθεια δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και θα υπάρξει κάθε δυνατή προσπάθεια για την μέγιστη κοινωνική συναίνεση στις μεγάλες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται , προαναγγέλλοντας την πρόθεση του για την διενέργεια δημοψηφισμάτων για τα κρίσιμα θέματα του δήμου, ώστε να αποτυπώνεται η βούληση των κατοίκων.
    Δεσμεύτηκε  για την στενή συνεργασία του  με τους συλλόγους και τους φορείς του Δήμου, θεσμοθετώντας θέση ειδικού συνεργάτη που θα ασχολείται ειδικά με τα μεγάλα θέματα που η ενεργή κοινωνία των πολιτών θέτει.
    Τέλος τόνισε ότι απαιτείται μια μεγάλη καμπάνια για την απογραφή του  Φεβρουαρίου του 2011, καθώς είναι  αναγκαίο να απογραφούν οι περισσότεροι των πολιτών που μένουν στον Δήμο Ωρωπού, ώστε να υπάρξουν και τα ανάλογα έσοδα από τις κρατικές επιχορηγήσεις.
    Ο Βουλευτής  Αττικής και Υποψήφιος Δήμαρχος, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε ότι είναι  αισιόδοξος από τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνει, συζητώντας με τους πολίτες του Ωρωπού, την επιτυχία της υποψηφιότητάς του και του νέου εγχειρήματος που αναλαμβάνει η νέα ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Δημοτική Συνεννόηση Ωρωπού» και υποσχέθηκε ότι θα λειτουργήσει ενωτικά και δημιουργικά σε σχέση με τους ανθυποψηφίους του πριν αλλά και μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.
    ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ
    ΒΑΣΙΛΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
    ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
    Χαριλάου  Τρικούπη  41, 106 81 Αθήνα
    Τηλ. 210-8542901 & 210-8542254
    FAX : 210-8542813 
                                                                                                                Αθήνα  31-08-2010