~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Δήμαρχος της Νέας Μάκρης

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, παρέπεμψε ο Εισαγγελέας Εφετών, τον δήμαρχο της Νέας Μάκρης, ύστερα από καταγγελία δημοσιογράφου - πολίτη, για την παράνομη χωματερή στον χώρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης.
Από το 2006 που έγινε η καταγγελια στο Α.Τ. Νέας Μάκρης, η υπόθεση, μετά από αναβολές, ξεκίνησε πριν λίγες μέρες να εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών. Εκτός των μαρτύρων κατηγορίας, ανάμεσά τους και η δημοσιογράφος και εκδότρια των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ Πόπη Σουφλή που είχε κάνει την καταγγελία, για λογαρισμό του Δημοσίου και της υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, προσλήλθε κι νομικός σύμβουλος του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή, που παρέστη ως πολιτική αγωγή, ενα εναντίον του δημάρχου. Φανερά ενοχλημένος ο δήμαρχος, και ο συνήγορός του, έδειχναν με την δυσμενή αυτή εξέλιξη.
 Σημαντική και η παρέμβαση των Συλλόγων "ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ" και "Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου του Μαραθώνα", που χρονια τώρα, κατήγγειλαν σε όλους του αρμόδιους φορείς της πολιτείας, το οικολογικό έγκλημα του δημάρχου Νέας Μάκρης με την παράνομη χωματερή. Πολύ σκληρό και το κατηγορητήριο του Εισαγγελέα.
Η δίκη, εξκίνησε την Παρασκευή 19 Μαρτίου, και δεκόπη λόγω ωραρίου, προκειμένου να συνεχιστεί με τις καταθέσεις και των υπολοίπων μαρτύρων. Δυστυχώς, αρνητική ήταν η εξέλιξη της αναβολής και όχι διακοπής της δίκης, καθόσον ο συνήγορος του δημάρχου, απεργούσε στα πλαίσια της απεργίας των δικηγόρων και επί τρεις περίπου ώρες το δικαστήριο, προσπαθούσε να βρει ημέρα για την συνέχιση της δίκης.
Η πρώτη εικόνα του δικαστηρίου, έδειξε το πραγματικό ρόλο της Δικαιοσύνης, καθως η Πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη της έδρας, πλην της εισαγγελέως (!!!) είχαν αντιληφθεί τον ρόλο του δημάρχου στο περιβαλλοντικό έγκλημα που χρόνια τώρα παίζει εις βάρος της πόλης και των πολιτών της. Η αναβολή της δίκης, όπως όλα δείχνουν εξυπηρετεί τον δήμαρχο που με την πρώτη έδρα δεν φαίνεται να είχε πιθανότητα να αθωωθεί.
 Να ευχηθούμε η έδρα που θα εκδικάσει την υπόθεση του δημάρχου την 28ης Μαίου, θα σταθεί στο ... ύψος της...

Για τα "ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ"
Πόπη Σουφλή