~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Διατήρηση των υπαρχόντων επίσημων οικισμών του Πικερμίου



Η επιστολή που ακολουθεί κατατέθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου με αρ. πρωτ. 1757/8-3-2011.

Ραφήνα 8/3/2011
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας–Πικερμίου Παναγιώτη Στέφο
Προς τον Δήμαρχο Ραφήνας–Πικερμίου Γιώργο Χριστόπουλο
Κοινοποίηση: στους αντιδημάρχους Ραφήνας–Πικερμίου Πέτρο ΒλαχάκηΗλέκτρα ΠαπαδημητρίουΆννα Ραυτοπούλου και στον αντιδήμαρχο Πικερμίου Δημήτρη Σακκά
Προς όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους


Θέμα:
Διατήρηση των υπαρχόντων επίσημων οικισμών του Πικερμίου

Στην συνεδρίαση 28/2/2011 ένα σοβαρό θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ. ήταν η καταγραφή οικισμών του Δήμου μας, για την διευκόλυνση των αρμοδίων υπηρεσιών στην επικείμενη απογραφή των κατοίκων.

Σε ό,τι αφορούσε το Πικέρμι, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. εισηγήθηκε να καταγραφούν οι οικισμοί: ΝτράφιΔιώνη (συμπεριλαμβανομένων του Αγίου Σπυρίδωνα και Παλαιού Μύλου), Πικέρμι (με όλη την εκτός σχεδίου δόμηση προφανώς).

Ορισμένοι κάτοικοι της εκτός σχεδίου δόμησης περιοχής του Πικερμίου -πλησίον του γνωστού νερόμυλου ανατολικά του δρόμου Βαλανάρη σε δασική έκταση- καθώς και μέλη οικοδομικών συνεταιρισμών και μέτοχοι εταιρειών που διεκδικούν την εν λόγω δασική έκταση, απαιτούσαν απόφαση από Δ.Σ. ώστε να καταγραφεί αυτή η δασική έκταση η οποία ανήκει στην Πεντελική ζώνη, σαν αυτοτελής οικισμός. Σ' αυτό είχαν σύμμαχό τους τον ιδιώτη δασολόγο κ. Σταματόπουλο, ο οποίος με την άδεια της δημοτικής αρχής έκανε ολόκληρη εισήγηση για το πώς μπορεί μια δασική έκταση να αποχαρακτηριστεί πιο εύκολα!

Έχοντας σαν δεδομένο και τις πιέσεις οι οποίες συνεχίστηκαν και την επόμενη μέρα από τους ίδιους ανθρώπους για τον χαρακτηρισμό αυτής της δασικής περιοχής σαν αυτοτελή οικισμό, σας υπενθυμίζουμε ότι δεν έχετε κανένα δικαίωμα να αλλάξετε την προαναφερόμενη προτεινόμενη πρόταση ονομασίας των υπαρχόντων επίσημων οικισμών, δηλ. ΝτράφιΔιώνηΠικέρμι, καθώς άλλη επίσημη ονομασία οικισμού δεν υπάρχει.

Εάν όμως θέλετε να καταγράψετε την περιοχή των 17 σπιτιών της επίμαχης περιοχής έτσι ώστε να διευκολύνετε το έργο της απογραφικής υπηρεσίας, αυτό μπορεί να συμβεί μόνον με τον γεωγραφικό προσδιορισμό, δηλώνοντας κάποιο σημείο αναφοράς όπως: «πλησίον του παλαιού νερόμυλου, ανατολικά της οδού Βαλανάρη, δίπλα στο προστατευόμενο ρέμα Βαλανάρη, στην εκτός σχεδίου δόμηση του Πικερμίου, σε δασική έκταση 60 στρεμάτων».

Η καταγραφή σας αυτή θα αποτελεί θέση-φραγμό στο άνοιγμα της κερκόπορτας του αποχαρακτηρισμού των εναπομείναντων δασών και στην τσιμεντοποίηση της περιοχής, την οποία μεγάλα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων real estate επιβουλεύονται.

(ακολουθούν 76 υπογραφές κατοίκων και δημοτικών/τοπικών συμβούλων)

http://dasamarisos.blogspot.com/2011/03/blog-post_08.html

Από 1η Μαρτίου 2011 θα επιτρέπονται δύο ποδήλατα, στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού του Μετρό,


Θα ξεκινήσει πιλοτικά η μεταφορά ποδηλάτων μέσα στους συρμούς του Μετρό

Metrobicycle

Από 1η Μαρτίου 2011 θα ξεκινήσει πιλοτικά η μεταφορά ποδηλάτων μέσα στους συρμούς του Μετρό, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια.
Συγκεκριμένα, θα επιτρέπονται μόνο δύο ποδήλατα, στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού, τις Τετάρτες, από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας, καθώς και τις Κυριακές, από τις 12:00 το μεσημέρι, έως τη λήξη της βάρδιας.
Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου θα διαρκέσει 4 μήνες. Στο τέλος Ιουνίου θα αξιολογηθεί η λειτουργικότητα του εν λόγω μέτρου για πολίτες και ποδηλάτες.
Ο κ. Βούγιας δήλωσε:
«Το μέτρο θα διαφυλαχθεί, διαφημιστεί και προωθηθεί και από τους ίδιους τους ποδηλάτες. Νομίζω ότι αυτό είναι καλό για όλους για να ενθαρρύνουμε την ποδηλατοκίνηση και να ενισχύσουμε τη ζωντάνια και τη χαρά της μετακίνησης με το μετρό. Μας ενδιαφέρουν οι συνδυασμένες μεταφορές. Είμαι βέβαιος ότι θα πάει πολύ καλά και ενδεχομένως να το επεκτείνουμε και σε κάποιες άλλες ώρες και μέρες, που δεν θα έχει συσσωρευμένη κίνηση.»