~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος Υποψήφιος Βουλευτής Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ - μέλος της Κίνησης Ιδεών και Δράσης "Πράττω".

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  

                 Καλή βδομάδα σε όλους.
Έξι και σήμερα απέμειναν και τώρα είναι η στιγμή να ανασκουμπωθούμε και να μην επαναπαυθούμε λεπτό μέχρι την ώρα της κάλπης. Βλέπετε τι γίνεται: η λάσπη και η προπαγάνδα θα ενταθούν, η στρατηγική του φόβου θα εξαπολύσει τις τελευταίες της ρουκέτες, αλλά όλοι πια έχουν καταλάβει τι συμβαίνει και γιατί.
Δε θα μας νικήσει ο φόβος. Η ελπίδα είναι πιο δυνατή. Και η ελπίδα, έρχεται.
Προσωπικά, μιλώντας με πολύ κόσμο, παλιούς και νέους συντρόφους αυτό το Σαββατοκύριακο, είμαι απόλυτα αισιόδοξος ότι η 25 Ιανουαρίου θα είναι η ημερομηνία-ορόσημα για την πατρίδα και το λαό. Και στις 26 θα ξημερώσει μια άλλη μέρα, πιο φωτεινή, για όλους μας.
Ενόψει της τελικής ευθείας, θέλω να ευχαριστήσω και από εδώ, όλες και όλους που έδωσαν το παρών τους το Σαββατοκύριακο στις πολυάριθμες εκδηλώσεις της περιοχής μας.
Μεταξύ (πολλών) άλλων, την παρουσίαση και συζήτηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ραφήνα, όπου είχα την τιμή να είμαι από τους κεντρικούς ομιλητές, τη συγκέντρωση στο "Αλίκη", στη Νέα Μάκρη, όπου μίλησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης (ευχαριστώ πολύ τον Άγγελο Γκόγκογλου για την ιδιαίτερη αναφορά του στην υποψηφιότητά μου), τον ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες στο Μαρκόπουλο, τη ζεστή εκδήλωση στο Καπανδρίτι με ομιλητές τον Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Γιώρο Τσίπρα.
Καλή βδομάδα και πάλι!

~~~~~~~~~~~~


Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1955. Είμαι μαθηματικός, διδάκτορας του Πανεπιστήμιου Imperial του Λονδίνου. 
Έχω διδάξει στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, καθώς και στη δευτεροβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση.
Την τελευταία πενταετία ασχολούμαι με την έρευνα στα Μαθηματικά και τις εφαρμογές τους στα Οικονομικά και την Οικονομετρία. Είμαι συνεργάτης ερευνητής του Κέντρου Ανάλυσης Μη Γραμμικών Συστημάτων (CRANS) του Πανεπιστημίου της Πάτρας και του Πανεπιστημίου Brunel της Μεγάλης Βρετανίας. 
Συμμετείχα στο φοιτητικό κίνημα στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών την δεκαετία του ΄70. Δραστηριοποιήθηκα στο Αριστερό Κίνημα των Μεσογείων και στης Λαυρεωτικής μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Συνέχισα την δράση μου παράλληλα με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία και το 1986 εκλέχθηκα γραμματέας της κομματικής οργάνωσης Μεγάλης Βρετανίας του ΚΚΕ μέχρι το 1989 που αποχώρησα από το κόμμα διαφωνώντας με την συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνεργασίας. Υπήρξα μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού Διαλεκτική. Την δεκαετία του 1990 δραστηριοποιήθηκα στο Οικολογικό Κίνημα των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής. Το 2006 ιδρύσαμε τη δημοτική παράταξη "Δύναμη Πολιτών" στην περιοχή της Νέας Μάκρης - Μαραθώνα, με την οποία ήμουν υποψήφιος το 2006, το 2010 και το 2014. Από το 2013 είμαι μέλος της Κίνησης Ιδεών και Δράσης "Πράττω".

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Στη σημερινή παρουσίαση του βιβλίου της Νάντιας Βαλαβάνη, που έχει τίτλο "Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Χρέος και ιδιωτικοποιήσεις − Ένα κοινοβουλευτικό χρονικό", βρεθήκαμε μαζί παλιοί φίλοι και συναγωνιστές. Για το βιβλίο μίλησαν, ο Νίκος Κοτζιάς, Πρόεδρος της Κίνησης Ιδεών και Δράσης "Πράττω", με την στήριξη του οποίου συμμετέχω ως υποψήφιος στις εκλογές, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου, με συντονιστή της συζήτησης τον Γιάννη Κιμπουρόπουλο.
Τις θερμές μου ευχαριστίες στον φωτογράφο Γιώργο Λάβδα, που κατάφερε να αποτυπώσει τόσο ωραία αυτές τις μοναδικές στιγμές.


ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΑΤΤΩ ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ 
— στην τοποθεσία Θέατρο Ιλίσια.



ΜΕ ΤΗ ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ


ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ


Δείτε περισσότερα στο: https://alexandrosparaskevopoulos.wordpress.com/