~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ;

 ΠΑΡΑΛΙΕΣ SOS!!! 

Ελλάδα σημαίνει θάλασσα, ατέλειωτη ακτογραμμή,
αναρίθμητες παραλίες, που είναι κοινή περιουσία όλων!



Έχουμε το δικαίωμα να κολυμπάμε, να παίζουμε, να περπατάμε, να ερωτευόμαστε να εργαζόμαστε και να απολαμβάνουμε τις παραλίες μας ελεύθερα, χωρίς να πληρώνουμε.
Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό παραχωρεί την άνευ όρων εκμετάλλευση των παραλιακών χώρων σε ιδιώτες με ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΗ επιθυμούν και σε ΟΣΗ ΕΚΤΑΣΗ χρειαστούν
Παρέχεται η δυνατότητα να κατασκευάζουν ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες κερδοσκοπικές επιχειρήσεις ΠΑΝΩ στον αιγιαλό.
Αποτέλεσμα; Οι παραλίες είναι μόνο για τους πελάτες της επιχείρησης, αποκλείονται όλοι οι άλλοι, τσιμεντοποιούνται και κινδυνεύουν με καταστροφή παραθαλάσσιες περιοχές, παράκτια δάση, ρέματα, ακόμη και αρχαιολογικοί χώροι.
Οι παραλίες εκτός από χώρος αναψυχής είναι αγαθό και πόρος επιβίωσης για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Πολλές παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας δεν έχουν άλλους πόρους. Ξεπούλημα και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σημαίνει κατάρρευση των ντόπιων μικρών επιχειρηματιών (καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ) και μετατροπή τους σε υπαλλήλους των 380 ευρώ.
Η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες είναι μαγνήτης επισκεπτών και βασικός παράγοντας αξίας για τα ακίνητα. 
Οι κλειστές ιδιωτικές παραλίες θα προκαλέσουν κατάρρευση στις τιμές των παράκτιων ακινήτων και περιουσιών (σκεφθείτε π.χ. την τιμή ενός παραθαλάσσιου οικόπεδου μπροστά σε κλειστή ιδιωτική παραλία). Επίσης οι ανοιχτές παραλίες ενισχύουν τη ζωή στην πόλη άρα έμμεσα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/7/2014 ΩΡΑ 07:30 μμ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΙΝΙΑ 
Ο ΔΡΟΜΟΣ 240 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΙΣΘΜΙΑ – ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ. ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ.