~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Έκρυθμη η κατάσταση στο Γραμματικό Αττικής...

Η Λίμνη Μαραθώνα.
Τα μολυσμένα "στραγγίσματα" θα καταλήγουν εδώ από το χώρο του ΧΥΤΑ,
και θα μολύνουν το νερό ολόκληρης της Αττικής.



Για την επικινδυνότητα των ΧΥΤΑ μαρτυρούν και οι μετρήσεις που πραγματοποίησε πρόσφατα κλιμάκιο του Πανεπιστημίου Αθηνών, που έδειξαν στην περιοχή γύρω από τα Λιόσια μόλυνση "στο κόκκινο". Επικίνδυνοι για τον ανθρώπινο οργανισμό τοξικοί ρύποι, βαρέα μέταλλα και μικροβιακοί οργανισμοί -όλα προερχόμενα από τη χωματερή- έχουν διεισδύσει ακόμα και σε βάθος 100 μέτρων, παρά τα "στεγανωτικά μέτρα".
Δείγματα του υπεδάφους που συλλέχθηκαν ακόμα και σε απόσταση 15 χλμ. δυτικά της χωματερής (στην Ελευσίνα) βρέθηκαν μολυσμένα. Όπως αναφέρει στα "Νέα" ο υπεύθυνος καθηγητής κ. Λέκκας, "το... μαύρο υγρό των αποστραγγισμάτων των σκουπιδιών -τα επικίνδυνα, δηλαδή, "κατακάθια" των απορριμμάτων- εξαπλώνεται με εντυπωσιακό τρόπο. Από την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο ώς τις παρυφές της Φυλής και των Αχαρνών όλες οι μετρήσεις σε βάθος 20, 50, 70 και 100 μέτρων ανίχνευσαν κάδμιο, αρσενικό, κυάνιο, μόλυβδο και ψευδάργυρο".




Άρθρο 17. Προστασία της ιδιωτικής περιουσίας.

Άρθρο 18. Προστασία της περιουσίας.

Άρθρο 24. Προστασία του περιβάλλοντος.

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ




Aίσχος και ΝΤΡΟΠΗ σε όλους αυτούς που αποφάσισαν να καταστρέψουν την Ανατολική Αττική.. με παρωχημένες μεθόδους για τα σκουπίδια... μιας υπερκαταναλωτικής κοινωνίας σκουπιδιών.




Συμπολίτες των πέριξ περιοχών

τώρα να πάμε να συμπαρασταθούμε

στους 2000 κατοίκους του ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣEI *

*Η ένωση φέρνει την ισχύ* .
Όμηρος

ΑΠΕ: Αθήνα
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Γραμματικό Αττικής, από επεισόδια που ξεκίνησαν στις 8 πρωί, όταν κάτοικοι επιχείρησαν δυναμικά να εμποδίσουν την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων, στην περιοχή.
Οι διαμαρτυρόμενοι έστησαν μπλόκα σε όλες τις οδούς πρόσβασης, έσκαψαν τα οδοστρώματα με μηχανήματα για να μη φτάσουν στο χώρο του ΧΥΤΑ τα σκαπτικά εργαλεία της ανάδοχης εταιρίας και εντέλει συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που κατέφυγαν σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν.
Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και τον πετροπόλεμο τραυματίστηκαν αστυνομικοί και κάτοικοι, ενώ λιποθυμικό επεισόδιο είχε ο δήμαρχος της περιοχής. Παράλληλα, εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε χωράφια και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, ακόμα και με πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα για να μην πάρουν διαστάσεις.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αθ. Νάκος, δήλωσε ότι «στο Γραμματικό γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί ο περιφερειακός σχεδιασμός, έτσι όπως ψηφίστηκε από όλα τα αυτοδιοικητικά όργανα, και κυρίως, έτσι όπως έχει αποφασιστεί από τα περισσότερα κόμματα, που εκπροσωπούνται στο ελληνικό Κοινοβούλιο».