~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΖΟΥΜΠΕΡΙ ΣΒΗΣΤΗΚΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ



1218
Συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό που κρατείται στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Μάκρης
Σβήστηκε πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις, φωτιά που εκδηλώθηκε στις 9 το βράδυ της Τρίτης 23 Αυγούστου σε πευκόφυτη έκταση στο Ζούμπερι. Η φωτιά εξ αρχής εκτιμήθηκε και χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω της πυκνής βλάστησης και δόμησης της περιοχής καθώς και των ισχυρών ανέμων.
Η φωτιά εντοπίστηκε άμεσα από κατοίκους καθώς και μέλος της ομάδας εθελοντών δασοπυροσβεστών που επιτηρούν την περιοχή. Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, του Σώματος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Νέας Μάκρης και του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνος η φωτιά σβήστηκε γρήγορα χωρίς να πάρει ιδιαίτερες διαστάσεις. Στην κατάσβεσή της συνέδραμε καθοριστικά και ομάδα αλλοδαπών εθελοντών του Ε.Σ.Ε.Π.Α. που  βρέθηκε στο σημείο με 6 ειδικά οχήματα. Στην όλη επιχείρηση συνέδραμαν και συνεργεία και υδροφόρες γειτονικών Δήμων. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Μάκρης, ύστερα από  συντονισμένη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΛΑΣ που ακολούθησε, πραγματοποιήθηκε σύλληψη υπόπτου για εμπρησμό που κρατείται και ανακρίνεται στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Μάκρης.
Ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Ιορδάνης Λουίζος εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση όλου του μηχανισμού πυρόσβεσης, ευχαριστεί θερμά όλους όσους πήραν μέρος στην επιχείρηση.


*από το: